Με ιδιαίτερες εκδηλώσεις γιορτάσθηκε φέτος ο πολιούχος της πόλης, Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης.

1799

 

Με μεγάλη κατάνυξη γιόρτασε η πόλη του Καρπενησίου τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. Αφού τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, γύρω στις 11.00 ξεκίνησε η Λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου, στο κέντρο του Καρπενησίου, παρουσία πλήθους πιστών, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Νικολάου Καρπενησιώτη. Πλήθος κόσμου έδωσε το ‘παρών’ και απήλαυσε μουσικές και τραγούδια, σε μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις τρεις διαφορετικές χορωδίες της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στην πόλη μας βρέθηκαν η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Χαλκίδας, το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού ΜΕΣ Αβέρωφ ο Θετταλός και η Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου. Η εκδήλωση αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και του Δήμου Καρπενησίου. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τις χορωδίες για την όμορφη βραδιά αλλά και τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο, ιδιαίτερα, για την άψογη συνεργασία τους.