Οι Άγ. Ανάργυροι στα Λεπιανά

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκαν και φέτος οι Άγιοι Ανάργυροι στα Λεπιανά Ευρυτανίας την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019. Η ημέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.Γεώργιο και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιού. Στη συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του ναού των Αγ. Αναργύρων. Δημότες από όλες τις Τοπικές Κοινότητες αλλά και από Καρπενήσι παρευρέθηκαν στη μεγάλη αυτή εορτή. Τα γλέντια και οι χοροί κράτησαν ως αργά το βράδυ.

Ο Άγιος Ταξιάρχης στο Μάραθο

Πλήθος πιστών βρέθηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στον εκκλησάκι του Αγίου Ταξιάρχη στο Μάραθο Αγράφων. Παρά τη βροχή που έπεφτε δεν στάθηκε εμπόδιο να πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία, παρά το γεγονός πως φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε το ετήσιο πανηγύρι. Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, η πολιτευτής της ΝΔ κα. Θωμαϊς Οικονόμου αλλά και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου.

Ο Άγιος Νεκτάριος στην Κρέντη

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου κηρύσσοντας την εορτή του Αγίου. Την επομένη Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας του Αγίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιλαρίωνα Λιάσκο, τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τον εφημέριο Αγίου Βλασίου π. Κων/νο Κοντογιώργο, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλάσίου, από τον π. Βασίλειο Βλάχο, εφημέριο Κερασοχωρίου, τον π. Θωμά Γκορόγια εφημέριο Δυτ. Φραγκίστας, τον π. Σταύρο Γκόβα εφημέριο Βούλπης, τον π. Νικόλαο Ριζογιάννη, πρώην εφημέριο Επισκοπής, τον π. Πέτρο Κώτσια, εφημέριο Βαλαώρας, τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας και τον π. Βασίλειο Ρεσίτη εφημέριο Χρυσόβων. Με κατάνυξη συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί αλλά και τοπικοί άρχοντες, κατακλύζοντας τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, με σκοπό να προσκυνήσουν τον θαυματουργό Άγιο. Το κήρυγμα του Μητροπολίτου Καρπενησίου με ξεχωριστή αναφορά στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου της συγχώρησης και της υπομονής, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους τους Χριστιανούς παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας. Για άλλη μια χρονιά, ο εφημέριος του χωριού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσέφεραν στους ιερείς και τους άρχοντες του τόπου, όσο και προς τους προσκυνητές, τράπεζα αγάπης με πλούσια Αγραφιώτικα φαγητά, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, που ετοίμασαν με μεράκι και πολύ φροντίδα οι γυναίκες του χωριού. Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, η Αντιδήμαρχος Αγράφων Χρυσούλα Σουλιώτη, οι Δ.Σ Απόστολος Μάκκας, Βάσω Καραγιάννη, Αργυρώ Διώτη, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Κοσμάς, άλλοι τοπικοί παράγοντες και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Ναό.