Τηλεδιάσκεψη – συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε με θέμα: Σχεδιασμός δράσεων και κατευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο για την αντιπυρική περίοδο 2022.
Συγκεκριμένα, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και του επιτακτικού σχεδιασμού που απαιτείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022, με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. και Δήμαρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη – μέσω τηλεδιάσκεψης – συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπενησίου με θέμα: Σχεδιασμός δράσεων και κατευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο για την αντιπυρική περίοδο 2022.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. και Δήμαρχος Καρπενησίου Ν. Σουλιώτης, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Παντελής Χαλκιάς, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα. Σοφία Ζαλοκώστα, ο προϊστάμενος ΔΗΠΕΝ Ευρυτανίας κ. Φυσέκης, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καρρά, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φουρνάς κ Μπέσιος, ο Δασάρχης Καρπενησίου κ. Καρκάνης και ο Προϊστάμενος Δασικών Υπηρεσιών Ν. Ευρυτανίας κ. Φάκας .
Σε κλίμα διαλόγου οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της κατάστασης, συμφώνησαν για μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία ως απαραίτητο εργαλείο με στόχο την ετοιμότητα, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν προβληματισμοί και εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου Καρπενησίου στην υποβοήθηση του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών. Επίσης συζητήθηκε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων οργανισμών και η ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών του Δήμου Καρπενησίου.