Με τον ‘Ζορμπά’ γιόρτασε η Τατάρνα

31050

Με την πιο διάσημη ελληνική μελωδία, τον ‘Ζορμπά’ του Μίκη Θεοδωράκη, επέλεξε η Πολιτιστική Ομάδα Acheloos Valley & ο Χορευτικός Σύλλογος « ο Ζορμπάς» για ξεκινήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στην γέφυρα Τατάρνας.

Η μουσικοχορευτική παράσταση που δόθηκε το βράδυ στις 24 Ιουνίου, ήταν μια από τις εννιά στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου. Από τη Γέφυρα Κοράκου και της Μεγαλόχαρης μέχρι τη Γέφυρα Τατάρνας, σε εννέα αντίστοιχα γεφύρια, με αντίστοιχες εκδηλώσεις γιορτάστηκε η 1η  ‘Γιορτή Μουσικής’ και η εκδήλωση στη Γέφυρα Τατάρνας ολοκλήρωσε το ημερήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί, φτάνοντας από τη Δυτ. Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, απόλαυσε τους ελληνικούς ρυθμούς, το συρτάκι από τα μέλη της χορευτικής ομάδας, αλλά και τις παραδοσιακές συνταγές που ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στο κοινό, από τους διοργανωτές.

Η εκδηλώσεις για την ‘Γιορτή Μουσικής’ στην Κοιλάδα του Αχελώου αγκαλιάστηκαν από ντόπιους και επισκέπτες των οικισμών της κοιλάδας και αποτέλεσαν μια ‘γέφυρα’ μεταξύ ανθρώπων, πολιτισμού και φυσικού περιβάλλοντος και αναμένεται να επαναληφθούν του χρόνου.

Φώτο. Γρηγόρης Φέρρας