Ποια η δέσμευση του Υπουργού για τα Άγραφα

Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και τις Μηλιές πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ στις 6 – 8 Οκτωβρίου 2022, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

Η ανακοίνωση της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε στο 10ο συνέδριο που διοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.), στο Μέτσοβο την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, συζήτησε τόσο με το Δήμαρχο Αγράφων όσο και με το Δήμαρχο Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου, με τους οποίους μάλιστα συνέφαγε ο υπουργός το προηγούμενο βράδυ. Για αυτή τη συνάντηση αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Στεργίου:

«Χαλαρή αλλά πραγματικά ουσιαστική συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στο περιθώριο της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής ορεινών περιοχών της ΚΕΔΕ…

Άγραφα, Αργιθέα και Μέτσοβο… η ισχύς εν τη ενώσει!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα ημερών η έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης για τη δημιουργία ελικοδρομίου στο Δήμο Αγράφων.