Με το «ΦιλόΔημος ΙΙ» αναβαθμίζονται οι στάσεις του Δήμου Καρπενησίου

2110

Με στόχο την αναβάθμιση των στάσεων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο Δήμος Καρπενησίου προχώρησε στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας». Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο (δήμο) διαμορφώνεται βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Για το Δήμο Καρπενησίου ο οποίος ανήκει  στην κατηγορία δήμων με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο των 15.000 κατοίκων ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 20.000,00, για τον εξοπλισμό έως 10 στάσεων.

Οι δαπάνες θα πρέπει να αφορούν τη δημιουργία ή αναβάθμιση στάσεων που προβλέπονται σε εγκεκριμένες γραμμές (αστικές ή δημοτικές).

Τα στέγαστρα αναμονής επιβατών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις βασικές αρχές κατασκευής και τοποθέτησης του Παραρτήματος ΙΙΙ της Πρόσκλησης «Τεχνικές Προδιαγραφές & Βασικές Αρχές Κατασκευής & Τοποθέτησης Στεγάστρων Στάσεων»

Οι τύποι των στεγάστρων που μπορούν να επιλεγούν είναι τρεις ανάλογα με το πλάτος του πεζοδρομίου στο οποίο θα τοποθετηθούν. Το Δ.Σ του Δήμου Καρπενησίου σήμερα καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο αυτό και να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη να προβεί σε όλες τις Προενταξιακές Ενέργειες για την υποβολή φακέλου πρότασης.