Με υπουργική απόφαση η μετονομασία σε Σέλος και Δολιανά

1534

Το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών με σχετική απόφασή του στις 25 Ιανουαρίου 2019  ενέκρινε  τη μετονομασία των οικισμών Βύθισμα και Στουρνάρα της Δημοτικής  Ενότητας Δομνίστας  του Δήμου Καρπενησίου σε Σέλος και Δολιανά, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι οι ονομασίες αυτές (Σέλος και Δολιανά) υπήρχαν από του 1454/55 και καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας αλλά και κατά την Επαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο μέχρι και του 1930, οπότε μετονομάστηκαν σε Βύθισμα και Στουρνάρα, χωρίς  σοβαρές αιτιολογίες.

Η επιτροπή του Υπουργείου στηρίχθηκε σε εμπεριστατωμένο υπόμνημα των ενδιαφερομένων, το οποίο συνυποβλήθηκε με σχετική απόφαση του Δήμου Καρπενησίου, ενώ θετική ήταν και η παρουσία στην Επιτροπή  των κ.κ. Νίκου Μπούρα και  Νίκου Παπαστάθη ως εκπροσώπων των παραπάνω οικισμών και του κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλου, Γεν. Γραμματέα της Πανευρυτανικής Ένωσης, συντάκτη του κύριου υπομνήματος, περί της μετονομασίας των παραπάνω οικισμών, που ικανοποιούσε το κκαθολικό και δίκαιο  αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Το θέμα της μετονομασίας συζητήθηκε και στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ‘Καλλιακούδα’, σαν επιτυχημένη έκβαση του περσινού αιτήματος απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου. Με την ανακοίνωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος αφιέρωσε  την μετονομασία της Στουρνάρας σε Δολιανά στην μνήμη του μακαριστού πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Βαστάκη, που ήταν μεγάλη επιθυμία του.