Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης η 14η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καρπενησίου. Δώδεκα (12) ήταν τα θέματα τα οποία απασχόλησαν τα μέλη της Επιτροπής.
Αυτά αφορούσαν την αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2022 (5η αναμόρφωση), την έγκριση της Αρ. Απόφασης 23/2022 της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ (αφορά την 1η Υποχρεωτική αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2022), την αποδοχή των όρων ένταξης της πράξης: «Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υπαίθριων χώρων του Δήμου Καρπενησίου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης του διαγωνισμού του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου» προϋπολογισμού 1.450.189,05€ – Ορισμός μελών επιτροπών διενέργειας διαγωνισμού και παρακολούθησης, παραλαβής.
Ακόμη συζήτησαν την έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΔήμουΚαρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγράφων, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Αμφιλοχίας, για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις ανάδειξης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Κρεμαστών έτους 2022», εξουσιοδότηση κ. Δημάρχου για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, την έγκριση μετακίνησης αντιδημάρχου εκτός έδρας του Δήμου Καρπενησίου, την αδυναμία υπογραφής σύμβασης για την προμήθεια ειδών προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων Δήμου Καρπενησίου και επιστροφή εγγυητικών συμμετοχής των αναδόχων και την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Βελτίωση υποδομών Κ.Ανιάδας, Κ.Συγκρέλου και Κ.Μουζίλου» Δήμου Καρπενησίου, αναδόχου Περικλή Βλάχου-ΕΔΕ.
Επίσης τα μέλη έλαβαν αποφάσεις για τον ορισμό Δικηγόρου για κατάθεση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά της σιωπηρής απόρριψης της Αίτησης Αναθεώρησης που άσκησε ο Δήμος Καρπενησίου κατά της Βεβαίωσης Παραγωγού της ΡΑΕ «Για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 16,8 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 16,8 MW στη θέση Κερασιά, της Δημοτικής Ενότητας Φουρνά, του Δήμου Καρπενησίου, την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση υποδομών Καλεσμένου και Παπαρουσίου» και την έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση δημοτικού δρόμου εντός οικισμού στην Τ.Κ. Κλαυσίου».

6.000 ευρώ από την Οικονομική για την προπόνηση αθλητών του ΣΕΓΑΣ στο Καρπενήσι

Την έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας και του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) συζήτησε και αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου.
Συγκεκριμένα δέσμευσε το ποσό των 6.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης του Αθλητισμού και του Αθλητικού Τουρισμού στον Νομό Ευρυτανίας», ενώ προχώρησε σε εξουσιοδότηση του Δημάρχου Καρπενησίου για την υπογραφή της και σε ορισμό μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, την ανάδειξη της περιοχής σε προπονητικό προορισμό.