Μάστιγα αποτελεί ο εκφοβισμός σε όλες τις εκφάνσεις και μια μορφή του είναι ο σχολικός (ή μπούλινγκ, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται διεθνώς). Το φαινόμενο  προβληματίζει ενώ ένα πρόσφατο περιστατικό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής του Αγρινίου. Μετά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν από μητέρα μαθητή η υπόθεση πλέον παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικότερα, τις περασμένες ημέρες οι τοπικές αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές έγιναν δέκτες όσων καταγγέλλει η μητέρα ενός 13χρονου μαθητή γυμνασίου της περιοχής του Αγρινίου.

Η συγκεκριμένη κυρία υπέβαλλε μηνύσεις περιγράφοντας σε αυτές ένα περιστατικό άγριου μπούλινγκ με θύμα τον γιο της και φερόμενους δράστες συνομήλικα του παιδιά. Η συνέχεια ήταν εξίσου δυσάρεστη καθώς κάποιος «παρατηρητής» του εκφοβισμού κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, συγκεκριμένα στο Tik Tok και στο Instagram. Αναπόφευκτα η διακίνηση του επιδείνωσε την κακή διάθεση του παιδιού και στον σχολικό προστέθηκε και ο διαδικτυακός εκφοβισμός.  

Την 13η Νοεμβρίου λοιπόν στην τοπική αστυνομία εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή και υπέβαλλε μήνυση. Η αστυνομία, καθώς ο καταγγελθείς εκφοβισμός τελέστηκε εκτός ορίου αυτοφώρου, διαβίβασε στον Εισαγγελέα τη μηνυτήρια αναφορά ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο  πρόκλησης σωματικής βλάβης (άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα) και πρόκλησης βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά (άρθρο 312 ποινικού κώδικα) αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στις 26η Νοεμβρίου, η μητέρα του μαθητή κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου συμπληρωματική έγκληση-μήνυση. Στρέφεται σε  βάρος επτά μαθητών που ονοματίζει, σε βάρος των διευθυντή-υποδιευθυντή και κατά παντός τρίτου προσώπου.

Το βίντεο τέθηκε στη διάθεση των αστυνομικών αρχών και της Εισαγγελίας.

(πηγή: agrinionews.gr)