Έρχονται ξανά βροχές και χιόνια από την Τρίτη.

Μπορεί ο καιρός να παρουσιάζει σταδιακά μια βελτίωση, ωστόσο από την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

ΤΡΙΤΗ 01-02-2022

Αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία τα βορειοανατολικά, σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 15 βαθμούς και στα νησιά του

Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-02-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 03-02-2022

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, λίγα χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια

στα ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και μόνο το πρωί στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-02-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση από τα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-02-2022

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα

ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Καταιγίδες και χιόνια έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας

Tην ίδια ώρα, για ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, που αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη – Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα, προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη – Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα» σημειώνει, συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ισχυροί νοτιάδες, πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, όπως ακόμα και πεδικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις βροχές, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης – Τετάρτης αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις εξής περιοχές: Επτάνησα, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Ήπειρος, Χαλκιδική, Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά την Αττική, αναμένονται γενικευμένες βροχές, αλλά και πιθανές καταιγίδες από την Τρίτη, αργά το βράδυ, και στη συνέχεια μέσα στην Τετάρτη. Επίσης, χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειωθούν την Τετάρτη, σε υψόμετρο πάνω από τα 650-700 μέτρα.

real.gr