Σε επιφυλακή βρίσκεται η περιφερειακή αρχή καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο σύνολο της Επικράτειας τα τελευταία 24ωρα, συνδυαστικά με την απαραίτητη αύξηση επιπέδου ασφαλείας με στόχο την προστασία τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των ευπαθών ομάδων. Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου  2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στη Λαμία υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με τη συμμετοχή αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:

· Επιβεβαίωση κάλυψης όλου του προσωπικού της ΠΣτΕ με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) και ιδιαιτέρως όσων στελεχών έρχονται σε επαφή με το κοινό.

·  Αυστηροποίηση των ελέγχων εισόδου στα κτίρια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

·  Εντατικοποίηση των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια της ΠΣτΕ και της ΕΛΑΣ σε χώρους συνάθροισης κοινού με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και εν τέλει της δημόσιας υγείας.

·  Συνέχιση της ταχείας και αποτελεσματικής διαχείρισης των τυχόν κρουσμάτων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τα Νοσοκομεία και τους Δήμους της Περιφέρειας για την ιχνηλάτηση, τη διενέργεια τεστ, τη μεταφορά και την απομόνωση ή απομάκρυνση των κρουσμάτων, ώστε να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

·  Ειδική μέριμνα για τη διαχείριση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μετά το πέρας της σύσκεψης, δήλωσε: «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και η εξάπλωσή του πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη την άνοιξη, υπό πιο αντίξοες συνθήκες. Πλέον έχουμε γνώση, εμπειρία, υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό, όμως δε μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι πολίτες της, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς.»