Σημαντική προσπάθεια για διεκδίκηση πόρων πραγματοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου, «μια προσπάθεια που δεν σταματά ποτέ και κάθε φορά αποτελεί μια νέα πρόκληση», όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του Δήμου. Στόχος αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι η δημιουργία έργων που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην περαιτέρω ανάδειξη του Δήμου. Ένα από αυτά τα έργα αφορά την ανάδειξη του λόφου του Αγίου Δημητρίου, καθώς τον εξοπλισμό των σταδίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης δήλωσε για το θέμα: «Με στόχο την ανάδειξη του λόφου του Αγίου Δημητρίου υποβάλλαμε πρόταση στην πρόσκληση 86 που αφορά στην «Εκπόνηση μελετών ωρίμανσης έργων τον τομέα του Πολιτισμού» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα», με τίτλο: «Μελέτη ανάδειξης λόφου Αγίου Δημητρίου στο Καρπενήσι» συνολικού προϋπολογισμού 189.740,97€. Επίσης, προχωρήσαμε  στην έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Χαλκιδέων, Λαμιέων, Καρπενησίου, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την υλοποίηση της πράξης :«Εξοπλισμός σταδίων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» προϋπολογισμού 18.000,00 €».

6 εκ. ευρώ η αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού

Παράλληλα ο Δήμος Καρπενησίου ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των συστήματος ηλεκτροφωτισμού ολόκληρου του Δήμου Καρπενησίου. Ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης δήλωσε για το θέμα: «Αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντικατάσταση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού οδοφωτισμού του Δήμου Καρπενησίου. Πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε με το σύστημα χρηματοδότησης ΣΕΑ στην εκτέλεση ενός έργου προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο προβλέπεται η αντικατάσταση 11.000 λαμπτήρων – φωτιστικών, όπου η παρακολούθησή τους θα γίνεται με τηλεδιαχείριση και η συντήρησή τους για 12 χρόνια. Αυτό αφορά όλο του Δήμο Καρπενησίου και τα χωριά του. Το έργο αυτό θα αποπληρωθεί σε 12 χρόνια με πιστώσεις που θα προκύψουν από την εξοικονόμηση ενέργειας. Πετυχαίνουμε έτσι φθηνότερο οδοφωτισμό, καλύτερη ποιότητα οδοφωτισμού και προστασία του περιβάλλοντος μιας και με το συγκεκριμένο έργο μειώνουμε κατά πολλά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα».