Χαρμόσυνα είναι τα νέα για την Ευρυτανία, καθώς ένα ακόμη νεογέννητο παιδί ήρθε στη ζωή αυτή τη φορά στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας δίνοντας χαρά στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στην Ευρυτανία, προσθέτοντας έναν ακόμη νέο δημότη.
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό η μη κερδοσκοπική οργάνωσης HOPEgenesis, αλλά και η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό των υποψήφιων μαμάδων, ώστε να μη διστάσουν να αποκτήσουν παιδιά, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν. Το υγιές αγοράκι γεννήθηκε στο Ιασώ Θεσσαλίας (IASO Thessalias) σε συνεργασία με τον Δρ. Αθανάσιο Κοντοπάνο. Η HOPEgenesis δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. (ΓΙΩΤΗΣ) που μέσα από το πρόγραμμα ΕΚΕ «Μια ελπίδα γεννιέται!» στηρίζει την περιοχή».
Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», η οποία το 2019 συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis. Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 90 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας μας, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας. Στο πλαίσιο του 4ετούς Προγράμματος «Μια ελπίδα γεννιέται!», η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έχει «υιοθετήσει» 90 τοπικές κοινότητες – χωριά, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, και απευθύνεται στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα εκεί και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Μέσα από το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της HOPEgenesis, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει τη φροντίδα των γυναικών αυτών, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης τους έως και τον τοκετό.