Από την πρώτη Κυριακή ο Φάνης Σπανός και οι συνεργάτες του πήραν την εντολή να διοικήσουν για μια ακόμη θητεία την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με ποσοστό 48,35%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Απόστολο Γκλέτσο με 24,88%, τον Κώστα Μαρκόπουλο στην Τρίτη θέση με 10,98%, τον Κώστα Μπασδέκη με 8,94% και το Λουκά Αποστολίδη με 6,84%.

Ο Φάνης Σπανός, τη νύχτα των εκλογών ήταν στο εκλογικό του κέντρο στη Λαμία από όπου ευχαρίστησε όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Συγκινημένος και με αίσθημα ευθύνης όπως είπε χαρακτηριστικά δήλωσε είναι περήφανος για τους 114 πολύτιμους ανθρώπους που έχει στο πλευρό του.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 515.868 , Έγκυρα: 94,49, Άκυρα: 2,81, Συμμετοχή: 61,90, Λευκά: 2,70

Ποσοστό – Ψήφοι – Έδρες

Σπανός Φάνης

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

48,35  – 145.891 – 27

Γκλέτσος Απόστολος –

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος

24,88 – 75.073 – 9

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

10,98 – 33.122 – 4

Μπασδέκης Κωνσταντίνος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

8,94 – 26.975 – 3

Αποστολίδης Λουκάς

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ

6,84 – 20.652 – 2

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ευχαριστώ για την τιμή, την εμπιστοσύνη, την αγάπη σας! Η σημερινή μας νίκη θα είναι νίκη όλων των Στερεοελλαδιτών!»

Ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων σε ποσοστό άνω του 50% των εκλογικών τμημάτων, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ψήφισαν δυναμικά για τον τόπο μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας! Ευχαριστώ για την τιμή, για την εμπιστοσύνη, για την αγάπη σας, που αποτυπώθηκαν σε ένα τόσο ηχηρό εκλογικό αποτέλεσμα!

Οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους 114 υποψηφίους του συνδυασμού μας «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» για το ήθος και το πάθος τους, που έφερε την επιτυχία στον αγώνα μας. Στους πολύτιμους συνεργάτες μου, που είναι πάντα οι αφανείς ήρωες στην προσπάθειά μας. Και φυσικά στην οικογένειά μου, που με στηρίζει και μου δίνει την έμπνευση της δημιουργίας.

Στη μάχη της επόμενης μέρας δεν περισσεύει κανείς. Οι χτεσινοί αντίπαλοι είναι για μένα οι αυριανοί συνεργάτες και τους καλώ από αυτή κιόλας τη στιγμή να συνταχθούμε μαζί για το καλό των συμπολιτών μας!

Αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά, όλοι μαζί, και φέραμε πολλές και μεγάλες νίκες για τη Στερεά Ελλάδα. Και πάλι μαζί θα αγωνιστούμε για να υλοποιήσουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό. Και πάλι μαζί, θα αγωνιστούμε για να δυναμώσουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι ότι και η σημερινή, η εκλογική μας νίκη, θα είναι μία ακόμη νίκη που θα ανήκει σε εσάς, τις Στερεοελλαδίτισσες και τους Στερεοελλαδίτες. Μια νίκη για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερες μάχες γι’ αυτόν τον τόπο. Για να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα μπροστά. Για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που αξίζουν και δικαιούνται τα παιδιά μας».

Μεγάλη νίκη των υποψηφίων στην Ευρυτανία

Ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, εξελέγη για μια ακόμη φορά πρώτος σε σταυρούς, αυξάνοντας κατά 500 περίπου ψήφους το ποσοστό του από την προηγούμενη φορά. Στις εκλογές του 2019 ο κ. Τασιός είχε λάβει 4.024 σταυρούς ενώ στην αναμέτρηση της Κυριακής έλαβε 4.561.

Σε ανοδική τροχιά ήταν και η υποψηφιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Δασικής πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Χωρικού σχεδιασμού και Προστατευόμενων περιοχών, Κατερίνα Καλαντζή η οποία το 2019 είχε λάβει 1.190 ψήφους ενώ τώρα έλαβε 2.628.

Στην ΠΕ Ευρυτανίας αναλογούσαν 2 έδρες οι οποίες καταλαμβάνονται από τον κ. Τασιό και την κα Καλαντζή, όμως αναμένονται τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο γιατί το πιο πιθανό είναι και ο τρίτος περιφερειακός σύμβουλος της Ευρυτανίας να είναι από την παράταξη του κ. Τασιού, οπότε περιφερειακός σύμβουλος θα είναι ο τρίτος σε σταυρούς, Θωμάς Ευαγγελογιώργος από το Ραπτόπουλο.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

 Ποσοστό – Ψήφοι – Έδρες

Σπανός Φάνης

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

50,38 – 7.401

Τασιός Αριστείδης (Αρης) του Δημητρίου

4.561

Καλαντζή Αικατερίνη του Γεωργίου

2.628

Ευαγγελογιώργος Θωμάς του Γεωργίου

1.326

Μάκκα Αλεξάνδρα του Χρυσοστόμου

826

Μουλιανίτη-Κοντοκώστα Ανθούλα (Ανθή) του Χαρίλαου

594

Φακίτσα Αγγελική (Αντζυ) του Βασιλείου

282

Ντελής Γεώργιος του Κωνσταντίνου

148

Σκάζας Γεώργιος του Θεοφάνη

93

Γκλέτσος Απόστολος

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος

23,11 – 3.394

Καραγιάννης Παναγιώτης (Πάνος) του Κωνσταντίνου

842

Δροσίνη Μαρία του Βάϊου

492

Κοντογεώργος Ηλίας του Νικολάου

445

Αποστολόπουλος Φώτιος του Παναγιώτη

432

Σιαλμάς Δημήτριος του Γεωργίου

342

Γιαννάκου Ασπασία – Μαρία του Δημητρίου

279

Καββαδίας Δημήτριος του Κωνσταντίνου

211

Μαυρίκα Χαρίκλεια (Χαρούλα) του Χαράλαμπου

198

Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

12,15  – 1.785

Κατσαρός Ιωάννης του Γεωργίου

1.066

Νταβαρίνος Απόστολος του Κωνσταντίνου

365

Τσιάμη Ευανθία του Δημητρίου

277

Ρεσίτης Νικόλαος του Στυλιανού

154

Ταλιούρα Λαμπρινή του Ιωάννη

100

Αποστολίδης Λουκάς

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ

7,45 – 1.094

Γεωργαλή Αναστασία του Ευαγγέλου

338

Ντόκας Σωτήριος του Χαραλάμπους

288

Γραβιάς Ιωάννης του Γεωργίου

282

Μπασδέκης Κωνσταντίνος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

6,91 – 1.015

Αθανασιάδου Ελένη του Σαμουήλ

197

Τσούτσουρας Νικόλαος του Ανδρέα

170

Γκορόγιας Δημήτριος του Αργυρίου

161

Γιαννούλης Ιωάννης του Αθανασίου

133

Νταβαρίνου Σοφία συζ. Δημητρίου

108

Βούρτσας Γεώργιος του Αθανασίου

81

Σώκου Ζωή του Ευθυμίου

77

Φλώρος Ξενοφών του Ευθυμίου

73

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Αριστείδης Τασιός

Ο Αριστείδης Τασιός δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Ευρυτάνες που για μία ακόμη φορά επέλεξαν τον συνδυασμό μας και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Δεν στάθηκα στα λάθη και τις παραλείψεις που προφανώς έχουμε κάνει, στα οποία θα πρέπει να σκύψουμε πάνω για να τα διορθώσουμε. Στάθηκα στο πολύ και μεγάλο έργο που έχει γίνει για την Ευρυτανία, το οποίο μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Κάθε ψήφος για εμάς είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης, μία ευθύνη που εμείς αναλαμβάνουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας. Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει όλους μαζί, ενωμένους, όλους τους νεοεκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους που θα αναλάβουν με την εγκατάσταση των νέων περιφερειακών αρχών, από την αρχή του έτους, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της Στερεάς, τις μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα της Ευρυτανίας. Μαζί συνεχίζουμε.»

Κατερίνα Καλαντζή

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Καλαντζή δήλωσε:

Απόστολος Γκλέτσος

Ο Απόστολος Γκλέτσος ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Λέγεται Δημοκρατία, το αποτέλεσμα με θλίβει προσωπικά, όμως το σέβομαι απόλυτα. Ευχαριστώ όσους με εμπιστεύτηκαν, μπράβο στον νικητή».

Κώστας Μαρκόπουλος

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε:

«Η Περιφερειακή αναμέτρηση ανέδειξε νικητή, τον οποίο συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστώ όσους στήριξαν την παράταξη μας «Στερεά Περιφέρεια» και ιδιαιτέρως ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και συνεργάτες μου.

Δεν είχαμε το ποθούμενο αποτέλεσμα, προφανώς  είτε γιατί δεν ήμασταν καλύτεροι είτε γιατί οι ψηφοφόροι ήταν πιο «συστηματικοί». Η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι ενεργή και ουσιαστική».

Λαϊκή Συσπείρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ με δελτίο τύπου χαιρετίζει τους περισσότερους από χίλιους (1015) Ευρυτάνες και Ευρυτάνισσες που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό, όπως αναφέρουν, ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές στην Ευρυτανία υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό των προηγούμενων εκλογών. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η ΚΟ του ΚΚΕ απευθύνει περήφανο αγωνιστικό χαιρετισμό στους δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες που ισότιμα δώσαν τη μάχη πλάι στα μέλη του Κόμματος και που με την ορμή και τη φρεσκάδα τους συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που το ποσοστό της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ σε επίπεδο νομού φτάνει το 7%. Το αποτέλεσμα αποτελεί συμβολή στη μεγάλη ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο με ποσοστό πάνω από 10%, ποσοστό που αντανακλά την παγίωση και διεύρυνση ενός ρεύματος αντίστασης και αγώνα στην ελληνική κοινωνία με κορμό τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Στον αντίποδα, το αποτέλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Καρπενησίου ήταν αρνητικό με το ποσοστό των δημοτικών εκλογών να είναι 2,34% και να υπολείπεται κατά 6% του ποσοστού της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές στα ίδια τμήματα.

Το (δίκαιο) αίτημα να φύγει η δημοτική αρχή που κυριάρχησε δεν συνοδεύτηκε από άνοιγμα της συζήτησης για τον πραγματικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της δημοτικής αρχής με συνέπεια η συζήτηση να κινηθεί όλη την προεκλογική περίοδο γύρω από τα πρόσωπα με τις πολιτικές στο απυρόβλητο. Η παράταξη Σουλιώτη (με κορμό τη ΝΔ) υπερασπιζόταν σε όλη την προεκλογική περίοδο την πολιτική που οδήγησε στην ερήμωση της Ευρυτανίας, ενώ από την άλλη η παράταξη Κακκαβά (ΠΑΣΟΚ κλπ) δεν έκανε επί της ουσίας καμιά αντιπολίτευση όπως και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Το πρόγραμμα και των δύο ήταν κοινό και εναρμονισμένο με αυτό που ο κ. Μητσοτάκης ονόμασε «συνεργάσιμη Τοπική Αυτοδιοίκηση». Χαρακτηριστικό είναι το ότι η παράταξη Κακκαβά άφησε τελείως στο απυρόβλητο την περιφερειακή αρχή Σπανού-Τασιού. Επίσης, ξεχωριστό στοιχείο της προεκλογικής καμπάνιας της συγκεκριμένης παράταξης ήταν ο πρωτόγονος αντικομμουνισμός και η συστηματική σπίλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των στελεχών της.

Εκτιμούμε ότι η απουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνιστά καλή εξέλιξη για το λαό του Καρπενησίου, κι αυτό θα φανεί όταν σταματήσουν τα πανηγύρια και κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Τότε θα βγουν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα των επαγγελματιών και των αγροτών, τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, ο εργασιακός μεσαίωνας στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια που δεν λύνονται με ευχολόγια αλλά με αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα, που πρέπει να δυναμώσει, να αποκτήσει ανώτερη οργάνωση και παλλαϊκά χαρακτηριστικά, τα μέλη, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».