https://www.ilamia.gr/wp-content/uploads/2021/05/%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%95%CE%9F%CE%A5%CE%A3-1-696x392.jpg

 Οδός Θεμιστοκλέους , Συγγρού , Τζαβέλα  και Καλύβα Μπακογιάννη αλλάζουν όψη το επόμενο εξάμηνο στο Κέντρο της Λαμίας.

Το έργο «…αναβάθμιση δημοσίου χώρου Ανοικτού Εμπορίου «Τριάγωνον Λαμίας», που εκτελείται στο κέντρο της πόλης, επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης (25/5) ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος  Καραίσκος  μαζί  με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Φώσκολο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ρίζο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το έργο και να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών του.

Το εν λόγω έργο μελετήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση τέλος του έτους 2018, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΑνεκ / ΕΣΠΑ 2014-2020 τέλος Ιουνίου 2019, δημοπρατήθηκε τον Ιούλιο του 2020, η δε σύμβαση υπογράφτηκε 16/04/2021.

Αφορά την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου της περιοχής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου με την ονομασία «Τριάγωνον» της Λαμίας και ιδιαίτερα των πεζοδρόμων Συγγρού, Θεμιστοκλέους, Τζαβέλα και Καλύβα Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Τζαβέλα), Βύρωνος (τμήμα από οδ. Καραγιαννοπούλου έως Ροζάκη Αγγελή) καθώς επίσης και του κενοταφείου του Αθανασίου Διάκου επί του πεζοδρόμου Καλύβας Μπακογιάννη (τμήμα από Ροζάκη Αγγελή έως Πλ. Λαού).

Η εργολαβία αποτελεί τμήμα μιας συνολικότερης παρέμβασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, για την αναβάθμιση και εξοπλισμό του κέντρου της Πόλης με «έξυπνα» συστήματα και την ανάδειξη μιας ενιαίας φυσιογνωμίας στην περιοχή. Σύμφωνα και με το από 05.05.2021 εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου η ολοκλήρωσή των εργασιών προβλέπεται για την 16.09.2021.

Οι εργασίες αποξηλώσεων και εκσκαφών (χωματουργικά) θα εκτελεσθούν εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου ενώ τους ίδιους μήνες θα γίνεται και η σκυροδέτηση των τμημάτων που αποξηλώθηκαν (σκυροδέματα βάσης) αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες υπόγειες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Κατά τους μήνες Ιούνιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα εκτελούνται εργασίες επιστρώσεων και λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε περίπτωση καθυστέρησης ή αλλαγής των χρονικών δεσμεύσεων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότησή του έργου. (πηγή: ilamia.gr)