Με άσφαλτο πρόκειται να στρωθεί ο οδικός άξονας Σταυρός Τριποτάμου – προς Ιερά Μονή Τατάρνας σε συνέχεια των έργων στο Δήμο Αγράφων. Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η καλή συνεργασία μεταξύ φορέων αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου μας, όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η αποκατάσταση του δρόμου ξεκινάει από τη θέση Σταυρός μέχρι την Μονή Τατάρνας, δρόμος ο οποίος θα συμβάλλει στην καλύτερη προσβασιμότητα των επισκεπτών προς τη Μονή της Τατάρνας, αλλά και στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καθίζησης του οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα – Τριπόταμος της Π.Ε. Ευρυτανίας ξεκίνησε το 2021. Το έργο προϋπολογισμού 399.999,99€ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 24% χρηματοδοτήθηκε από την Π.Ε. Ευρυτανίας. Ως ανάδοχος του έργου ορίστηκε ο Αθανάσιος Φέγγος, νόμιμος εκπρόσωπος της «ΣΙΔΗΡΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.» με τελική δαπάνη της σύμβασης να είναι το ποσό των 160.738,12€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Ο Αντιδήμαρχος Αγράφων Παναγιώτης Γκορόγιας δήλωσε για το θέμα το εξής: «Ευελπιστούμε να γίνει πράξη η δέσμευση του κ. Αντιπεριφερειάρχη για ένταξη έργου το υπόλοιπο κομμάτι δρόμου Σταυρός Κοψέϊκα εφόσον στο πρώτο μισό θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σύντομα».