Μετά την απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωση του περσινού κύκλου διαλέξεων ψυχολογίας και προπονητικής ζωής, ξεκινάει και φέτος το νέο πρόγραμμα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Μόνιμο Επίκουρο Καθηγητή Δρ Ευστράτιο Παπάνη. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου αναλαμβάνουν το δύσκολο εγχείρημα της επιμόρφωσης του γενικού πληθυσμού στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας, με σκοπό την κινητοποίηση και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του καθενός σε δύσκολες εποχές.

Το πρόγραμμα με τίτλο ‘‘Πανεπιστημιακές Διαλέξεις Ψυχολογίας’’ θα διεξαχθεί δια ζώσης σε 31 πόλεις της Ελλάδας, ενώ θα υπάρχει η εναλλακτική της διαδικτυακής παρακολούθησης για όλες τις υπόλοιπες. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν 36 ώρες διά ζώσης διδασκαλία,  (ένα απογευματινό τρίωρο το μήνα, συνηθέστερα Σαββατοκύριακο) και 400 διαδικτυακές ώρες με προσωπική ασύγχρονη μελέτη. Τα δια ζώσης  μαθήματα στη πόλη του Καρπενησίου θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Το πρόγραμμα, εκτός των άλλων, είναι μοριοδοτούμενο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, παρέχει ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής κατάρτισης ecvet. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα λαϊκής και μαζικής επιμόρφωσης, που παρέχει παράλληλα εξειδικευμένες γνώσεις, πλούσιο ψηφιακό υλικό μελέτης και βιωματικές εμπειρίες.
 Η έναρξη του διά ζώσης προγράμματος θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2019 και οι εγγραφές μπορούν να γίνουν έως το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δώδεκα (12) μήνες και το διδακτικό υλικό θα παρέχεται με ψηφιακά βιβλία και σημειώσεις. Στο τέλος του προγράμματος θα υπάρξει αυτοαξιολόγηση με τεστ 100 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής από την ύλη των μαθημάτων.

Φορέας Υλοποίησης: Κεδιβιμ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Προγράμματα Ψυχικής Υγείας

Τίτλος που απονέμεται: ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Αιγαίου- Βεβαίωση Παρακολούθησης

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε στα τηλέφωνα 2237350043 και 2251036520, 2251036580, ενώ την αναλυτική προκήρυξη και τη φόρμα για άμεση εγγραφή μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://bit.ly/2ZKp3Pl ή εδώ http:ppy.aegean.gr