Θετικά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για τη μεταφορά του ποσοστού απόδοσης των ΚΑΠ, ώστε να καλυφθούν σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εταιρείας «Παρέμβαση» οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων της δομής για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2023 συνολικού ποσού 8.889,27ευρώ.

Παράλληλα το Δ.Σ. ενέκρινε την καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας τους από τον Δήμο, στα ποσά που αναφέρονται, ήτοι 1.746,30 και 1.216,79 ευρώ αντίστοιχα, μέχρι και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από την προκήρυξη 4Κ/2020.

Αναλυτικότερα, η δομή του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για τηΔημοτική Ενότητα Κτημενίων, υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Παρέμβαση» η οποία απασχολεί (2) εργαζόμενους. Επειδή η μισθοδοσία των ανωτέρων (2) υπαλλήλων καλύπτεται από την εταιρεία, ενώ η απόδοση των ΚΑΠ για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αφορά και τους δύο(2) αυτούς υπαλλήλους, θα πρέπει να γίνει μεταφορά του ποσοστού απόδοσης των ΚΑΠ για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης «Παρέμβαση».

Το μηνιαίο κόστος των (2) υπαλλήλων ανέρχεται σε 1.746,30 ευρώ και 1.216,79ευρώ και σε σύνολο 2.963,09 ευρώ, ενώ η καταβολή της μισθοδοσίας τους αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2023. Συνεπώς, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε8.889,27 ευρώ. Τέλος, προτάθηκε μέχρι και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από την προκήρυξη 4Κ/2020 που αφορά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», να γίνεται η καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας τους από τον Δήμο, στα ποσά που αναφέρονται, ήτοι 1.746,30 και 1.216,79 ευρώ αντίστοιχα.

Η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Γκορόγια

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκορόγιας Δημήτριος στο ειδικό έντυπο ψηφοφορίας στο οποίο δήλωσε «Υπέρ» αναφέρει τα εξής: «Η Λαϊκή Συσπείρωση ψηφίζει την μεταφορά του ποσοστού απόδοσης για το πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» με την λογική ότι αυτό είναι αναγκαίο για τα άτομα στα οποία απευθύνεται και πρέπει να συνεχισθεί απρόσκοπτα. Ενώ διαφωνεί κάθετα με κάθε μορφής αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρείες της Αυτοδιοίκησης όπως είναι και η «Παρέμβαση». Πρόκειται για παραμορφωτική εκδοχή των Δημοτικών υπηρεσιών που στην ουσία καταργεί μια σειρά δυνατότητες άσκησης ελέγχου από πλευράς δημοτικού συμβουλίου».