Ξεχωριστή ρουμελιώτικη εμφάνιση για τους Ευρυτάνες της Λιβαδειάς

328177

Ο λόγος για τον Σύλλογο Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα”, που συμμετείχε με επιτυχία, μαζί με άλλους Βοιωτικούς Συλλόγους και χορευτικά τμήματα στο «1ο ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ» στη Λιβαδειά. Τιμώντας την Ευρυτανική παράδοση και την ρουμελιώτικη κουλτούρα, ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα” ιδρύθηκε το 2006 και είναι μέλος της Ομοσπονδίας  Ευρυτανικών Συλλόγων Ελλάδος. Κύριο σκοπό έχει τη διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, τη διάσωση της λαογραφίας, την ανάδειξη της ιστορίας, των τεχνών και των  γραμμάτων της περιοχής του Ν. Ευρυτανίας.  Οι δραστηριότητες όλων αυτών των χρόνων είναι ποικίλες, όπως: πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν την παράδοση, επισκέψεις σε σημαντικά  αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία του Ν. Ευρυτανίας και άλλων νομών της χώρας, ομιλίες με θέματα που αφορούν την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά, εκθέσεις φωτογραφιών κ.α. Τ

έλος να αναφερθεί η δημιουργία χορευτικού τμήματος από το 2006, όλων των ηλικιών, παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα από την Ευρυτανία αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, της Περιφέρειας.