Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ σε κάθε ένα από τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου Αγράφων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους στο ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας για την περίοδο2022-2023, ύστερα από αίτημα των σωματείων αυτών.

Ειδικότερα η ενίσχυση αυτή αφορά τα σωματεία με τις εξής επωνυμίες: 1.Α.Ο. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ «Η ΔΟΞΑ», 2. Α.Ο. ΑΓΡΑΦΩΝ «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ»3. Α.Π.Ο. ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων: σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών, καθώς και σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνον εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτόν. Το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων δε μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό (1,5%) των τακτικών εσόδων του Δήμου.

Η παροχή από το Δήμο χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικά σωματεία αφορά την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή του και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Οι επιχορηγούμενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια τα στοιχεία των δαπανών οι οποίες αφορούν στα ποσά των επιχορηγήσεων. Η παράλειψη της δημοσίευσης των στοιχείων δαπανών συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της γενικής κυβέρνησης στο μέλλον.