Οι τηλεθεατές όλου του κόσμου που θα παρακολουθήσουν τον 2ο κύκλο της σειράς – ντοκιμαντέρ “Η Ευρώπη από Ψηλά” του National Geographic θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεταξύ άλλων το μοναδικής ομορφιάς τοπίο των ανθισμένων ροδακινιών της Ημαθίας, όπως τις κινηματογράφησαν οι ειδικοί των λήψεων του περίφημου καναλιού.

Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα κάνει πρεμιέρα με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, ενώ θα ακολουθήσουν επεισόδια με αποκλειστικές εικόνες από γεωγραφικές και πολιτιστικές τοποθεσίες σε Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Φιλανδία και Τουρκία.

Ειδικότερα, το επεισόδιο της 15ης Φεβρουαρίου που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα ταξίδεψε τους τηλεθεατές από την κορυφή του Ολύμπου, σε Αθήνα, Βέροια, Διακοπτό, Λευκάδα, Όλυμπο, Λευκάδα, Επίδαυρο και Μετέωρα.

Στην Αθήνα, ο εμβληματικός ναός του Παρθενώνα, το αριστούργημα μηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, στέκεται ακέραιος για πάνω από 2.500 χρόνια. Με την πάροδο των ετών, έχει υποστεί καταστροφές από σεισμούς, λεηλασίες και πολέμους με αποτέλεσμα σήμερα να χρίζει εργασιών αποκατάστασης. Μέσα από εναέρια πλάνα, παρακολουθούμε την επιχείρηση, καθώς ανυψώνονται και επανατοποθετούνται μάρμαρα 12 τόνων με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν τη χειρότερη θαλάσσια ρύπανση στον κόσμο. Στο νησί της Λευκάδας λοιπόν, οι ντόπιοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς ο βυθός της θάλασσας μοιάζει με χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Για πρώτη φορά “ταξιδεύουμε” και πάνω από τα 20 μοναστήρια στα Μετέωρα, αλλά και το πιο βαθύ τεχνητό κανάλι του κόσμου, τη Διώρυγα της Κορίνθου ενώ το οπτικό ταξίδι συνεχίζει ακολουθώντας από ψηλά τη διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στο Διακοπτό Καλαβρύτων, έως τις ροζ κοιλάδες με τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια. Από το “πορτρέτο” αυτό της Ελλάδας με την ματιά του αετού, δεν θα μπορούσε να λείπει το σημείο που το βαθύ μπλε σμίγει με το απόλυτο λευκό, η κορυφή του Ολύμπου, του βουνού των 12 Θεών… (Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)