Στις προσεχείς εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, συμπατριώτες μας, Ευρυτάνες, διεκδικούν θέσεις δημοτικών συμβούλων σε πολλούς δήμους στην επικράτεια της χώρας. Αποσπασματικά η στήλη αυτής της εβδομάδας αφιερώνεται στην προσπάθεια των συντοπιτών μας. Καλή τους επιτυχία!

Βαρελάς Αριστοτέλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», με επικεφαλής τον Στάθη Γεωργούλα.

Με καταγωγή από την Αγία Τριάδα Ευρυτανίας, πέρασε τα παιδικά, εφηβικά και μετεφηβικά του χρόνια στο Καρπενήσι. Αναφορικά με την εργασιακή του εμπειρία, είναι Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, Καθηγητής  στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της επαρχίας και της Αττικής και Διευθυντής στο 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας. Επιπλέον, είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην «Αγωγή Υγείας», από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευτεί μεταξύ άλλων σε θέματα Ψυχολογίας, Ενηλίκων και Παιδιών,- στη Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική παρέμβαση στην Εκπαίδευση,  στη Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, και την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων σε θέματα Αγωγής Υγείας. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου (Α.Μ.Κ.Α) σε επιμορφώσεις όπως: «Ετήσιο Σεμινάριο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Ρόλου», διετή επιμόρφωση «Επιστημολογία: Ζωντανά Συστήματα» και  διετή επιμόρφωση «Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσαι». Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στο ΚΕΘΕΑ «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων σε Θέματα Αγωγής Υγείας». Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Γκούρλια Ανδριάνα

Υποψήφια με τον Συνδυασμό «Αγρίνιο – Νέα αρχή – Τόπος να ζεις», με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαναστασίου

Η Ανδριάνα είναι οδοντίατρος. Πολύ νωρίς, από το 2014, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και εργάζεται με πάθος για τη διάδοση της αξιοθαύμαστης κληρονομιάς των προγόνων της. Υπερήφανη για την καταγωγή και από την Ευρυτανία πιστεύει ότι, με πολλή δουλειά και οργάνωση, μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη καλύτερο. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Ζαχαροπούλου Μαρία

Υποψήφια με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η Μαρία Ζαχαροπούλου κατάγεται από την Ευρυτανία, σπούδασε Βρεφονηπιαγωγός με ειδίκευση στην Παιδοψυχολογία και «Ελληνικό Πολιτισμό» στο ΕΑΠ. Εργάζεται από το 1990 στην ΕΛΤΑ Α.Ε. Το 2004 έλαβε το πρώτο βραβείο ευσυνειδησίας και εργατικότητας (ψηφοφορία αναγνωστών εφημερίδας ΗΧΩ). Από το 2019 είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων. Είναι, επίσης, Πρόεδρος Λέσχης Φιλίας Γκράβας, Γενικός Αρχηγός Α.Σ «Οδυσσέας» Πατησίων και μέλος Δ.Σ. Α.Γ.Σ «Τρίτωνας» Πατησίων.

Πολονύφης Σπύρος

Υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ», με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη.

Με καταγωγή από το Κρίκελλο Ευρυτανίας, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Αγρίνιο και ήρθε στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών. Έκτοτε ζει στα Κάτω Πατήσια. Εργάστηκε από νεαρό παιδί για 14 χρόνια σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα και στη συνέχεια το 1993 προσελήφθη στον Δήμο Αθηναίων, όπου παρέμεινε έως το 2017 έχοντας εργαστεί στη Διεύθυνση Πρασίνου, την Διεύθυνση Καθαριότητας και τα κεντρικά γραφεία του Δήμου. Έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, τη πολιτική ζωή και της ανάγκες του τόπου. Είναι παντρεμένος, έχει δύο γιούς και δυο εγγόνια ηλικίας 9 μηνών και 4 ετών.

Σκονδριανού Χρυσούλα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Γαλάτσι Από Κοινού», με επικεφαλής την Αγγέλικα Σαπουνά.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας μέχρι τα 15 της χρόνια, με καταγωγή από την ορεινή Αγία Τριάδα Ευρυτανίας. Από το 1978 ζει στο Γαλάτσι. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στην Τραπεζική ενώ εργαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος. Η εργασιακή της πορεία αφορούσε κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με 26 χρόνια στην ΑΤΕ και 1 χρόνο στην Τράπεζα Πειραιώς. Σήμερα είναι συνταξιούχος και προσφέρει από τη θέση του μέλους του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, με την ιδιότητα του Ταμία. Ασχολείται, επίσης, ενεργά στο Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού καταγωγής της, ως ταμίας. Είναι παντρεμένη και έχει δυο γιους.

Νικόλαος Τζερεμές

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Είναι Ευρυτάνας με καταγωγή από την Βαλαώρα. “Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εργάζοται ως φυσικοθεραπευτής και ανήκει στο ιατρικό team τις εθνικής ομάδας και συνεργάζεται ως διασώστης με την Αθλητιατρική εταιρία αγώνων Ελλάδος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, και μέλος στον Σύλλογο Συνδρόμου Ντάουν Ελλάδος και Διεθνή. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών.