Την Τετάρτη 14 Σεπτέμβριου 2022 πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο της Κοινότητας Καρπενησίου του Δήμου Καρπενησίου, το οποίο μετά από συζήτηση προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ειδικότερα, οι προτάσεις αυτές αφορούν τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος 2023. Για το Καρπενήσι προτάθηκε: 1. Διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση στην θέση Κοκαλιάρα του δρόμου από οικία Γ. Χρυσαφόπουλου – Σύρου έως την συμβολή με την οδό Ειρήνης. 2. Επισκευή της αποχέτευσης εντός του θολωτού και των σχαρών ομβρίων υδάτων επί της οδού Γ. Καραϊσκάκη και επισμηναγού Ι. Γαλανού έως την συμβολή της με την οδό Ειρήνης. (παρατηρείται το φαινόμενο έντονης δυσοσμίας). 3. Ανακατασκευή της σκάλας από την οδό Αγίου Νικολάου έως το συνεργείο αυτοκινήτων Γ. Παναγιωτόπουλου. 4. Κατασκευή σχάρας ομβρίων υδάτων στην οδό Βαλαωρίτου στην συμβολή της με την οδό Γενναδίου. 5. Ασφαλτόστρωση του δρόμου από το ξενοδοχείο «Avaris» έως την συμβολή με τον δρόμο προς το Βελούχι καθώς και ασφαλτόστρωση της οδού Τάκη Φλέγκα από την δεξαμενή έως το «The View Village». Εκκρεμεί η μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. 6. Κατασκευή τοιχίου στον υπό διάνοιξη δρόμο Μπογδάνη-Φύκα στο όριο της ιδιοκτησίας Εμμανουήλ Κολοβού. 7. Κατασκευή σκαλιών από την οδό Τάκη Φλέγκα προς την οικία Δημητρίου Μαθέ στην περιοχή Παλιορούτι. 8. Ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής ανάμεσα στις ιδιοκτησίες Παρασκευής Τσιτούρη και Παναγιώτη Γρανίτσα (σημείο όπου γινόταν το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής). 9. Ανάπλαση της βρυσούλας πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής.

Για Γοργιανάδες : 1. Αποπεράτωση τσιμεντόστρωσης του δρόμου από τον Ι.Ν Αγίας Κυριακής έως τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης κατά μήκος όλου του δρόμου όπου είναι απαραίτητο. 2. Ασφαλτόστρωση τσιμεντόστρωση του δρόμου προς οικία Γεμενή. 3. Τσιμεντόστρωση από την οικία Γιαννόπουλου προς την δεξαμενή. 4. Αλλαγή αμιαντοσωλήνων ύδρευσης από την δεξαμενή έως την οικία Γιαννόπουλου και τοποθέτηση φίλτρου καθαρισμού. 5. Εξωραϊσμός του μονοπατιού από τον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής έως το «Saloon».

Για την Καλλιθέα: 1. Εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου της παραδοσιακής βρύσης και διάνοιξη του δρόμου προς οικία Ρωξάνης Κοντούλα-Δήμα. 2. Κατασκευή πλακόστρωτου στην είσοδο του Ιερού Ναού. Παράλληλα συζήτησαν τις προτάσεις που είχαν προτείνει για τα Τεχνικά Προγράμματα 2020 και 2021.

Ονοματοδοσίες και άδειες

Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης ότι σε βάθος χρόνου θα προβεί σε προτάσεις ονοματοδοσίας των ανωνύμων οδών της πόλης του Καρπενησίου, ενώ σχετικά με την αίτηση επανασύνδεσης νερού στον δημοτικό υδραύλακα Κεφαλόβρυσου, το Συμβούλιο ανέβαλε την λήψη απόφασης, διότι το αίτημα δεν συνοδεύεται από εισήγηση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου. Ακόμη το Συμβούλιο πρότεινε τη χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δημητρίου Στόκα και του Χαράλαμπου Ζαραβέλη.