Οι τρεις αριστούχοι των φετινών Πανελλήνιων Εξετάσεων εισάγονται σε κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές και μιλούν στον ‘‘Ευρυτανικό Παλμό’’ για την σχολή που πέτυχαν να εισαχθούν και την νέα ζωή που ξεκινάει στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Με εκπλήξεις οι φετινές Βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Για μια ακόμη χρονιά, η αγωνία των υποψήφιων φοιτητών έφτασε στο τέλος της. Οι χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων αντίκρισαν τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την περασμένη εβδομάδα, άλλοι με δάκρυα χαράς στα μάτια και δυστυχώς κάποιοι με δάκρυα λύπης.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα μετά την ανάρτησή τους στο site του Υπουργείου Παιδείας, εστάλησαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας. Φέτος, ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, λόγω των σεισμών που έπληξαν τα μέρη αυτά.

Τα αποτελέσματα στην Ευρυτανία

Μεγάλη η επιτυχία είχαν και οι υποψήφιοι των σχολείων της Ευρυτανίας. Από το ΓΕΛ Καρπενησίου πέρασαν συνολικά 72 μαθητές, 67 απόφοιτοι του 2017, 5 απόφοιτοι του 2016 και 1 απόφοιτος του 2015, ενώ από το ΕΠΑΛ Καρπενησίου οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 20. Στα υπόλοιπα Λύκεια ή μάλλον Λυκειακές τάξεις του νομού υπήρξε σχετικά μικρή επιτυχία σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, από το Λύκειο Φουρνάς πέρασε ένας (1) υποψήφιος στο ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΚΑΒΑΛΑ), από το Κερασοχώρι οι επιτυχόντες ήταν τέσσερεις (4) οι οποίοι πέρασαν στις σχολές Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών (ΔΡΑΜΑ), Κοινωνιολογίας (ΜΥΤΙΛΗΝΗ), Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (ΚΟΖΑΝΗ), ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΛΑΜΙΑ). Από τη Γρανίτσα πέρασαν τρεις (3) στις σχολές Νοσηλευτικής (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ), Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΓΡΕΒΕΝΑ), Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), ενώ από το Ραπτόπουλο πέρασαν μόλις δύο (2) στις σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) – Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και Φιλολογίας (ΙΩΑΝΝΙΝΑ).