Ποιες οι προτάσεις για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα Καρπενησίου

Τι πρότεινε ο συνδυασμός Καραμπά

Ολοκληρώθηκε η 8η συνεδρίαση της Κοινότητας Καρπενησίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021. Τα μέλη του συμβουλίου διατύπωσαν τις προτάσεις τους για θέματα ημερήσιας διάταξης του Δήμου Καρπενησίου. Ειδικότερα, συμφώνησαν στην εγκατάσταση ποιμνιοστασίου στη θέση «Μαργαζί» Καρπενησίου, πρότειναν τη χωροθέτηση μιας (1) θέσης στάθμευσης του οχήματος επιφυλακής του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στην οδό Αισώπου έπροσθεν του κτιρίου, καθώς και την έκδοση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων έτους 2021 εντός τεσσάρων (4) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατηγορίας.

Αναφορικά με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα2022 του Δήμου Καρπενησίου τα μέλη του συμβουλίου πρότειναν μεταξύ άλλων τα εξής: Διανοίξεις όλων των δρόμων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης Καρπενησίου στη θέση «Μύλοι», ασφαλτόστρωση του δρόμου από οικία Γεωργίου Χρυσαφόπουλου έως την συμβολή της με την οδό Ειρήνης και στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης Καρπενησίου στην περιοχή Αγίου Γεωργίου. Ανακατασκευή της σκάλας πλησίον του συνεργείου Παναγιωτόπουλου και πεζοδρόμηση στην περιοχή άνω και κάτω Ξηριά και μονοδρόμηση οδών με σήμανση και βελτίωση του Δημοτικού φωτισμού. Πεζοδρόμηση στην οδό Καρπενησιώτη από την οδό Ζέρβα έως τον όρχο της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας από την πλευρά της περιοχής «Παλιάμπελα», βελτίωση των δρόμων στους βοηθητικούς χώρους στην περιοχή του Ξηριά και παρεμβάσεις για την βελτίωση από αισθητικής άποψης των κάδων απορριμμάτων στην πόλη του Καρπενησίου καθώς και τοποθέτηση περισσότερων μπλε κάδων.

Η πρόταση του συνδυασμού Καραμπά

Οι Σύμβουλοι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Ξαναρχίζουμε μαζί» κ. Βασίλειος Καραμπάς και κ. Παναγιώτης Κοντογεώργος διατύπωσαν την εξής άποψη: «Το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022 για το Καρπενήσι είναι πολύ μικρής κλίμακας για τις αυξημένες ανάγκες της πόλης και ιδιαίτερα κατακερματισμένο. Παρόλα αυτά εμείς σαν συνδυασμός δεν θα είμαστε αρνητικοί και επαναφέρουμε τις προτάσεις που υποβάλαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021, καθόσον δεν υλοποιήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή καμία από αυτές». Μερικές από τις προτάσεις του υποβληθέντος Τεχνικού Προγράμματος του συνδυασμού «Ξαναρχίζουμε μαζί» είναι το παρακάτω: Συνοδά – υποστηρικτικά έργα στη θέση “Ροβόλακα” Καρπενησίου προκειμένου να γίνει ελκυστικότερη η επένδυση “Εγκατάσταση τηλεκαμπίνας από «Ροβόλακα» προς Χιονοδρομικό Κέντρο” (Σ.Δ.Ι.Τ.) της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ), παράκαμψη οδού “Προυσιωτίσσης”, βόρεια παράκαμψη πόλης Καρπενησίου (α φάση) από θέση “Ρίζωμα” έως θέση “Ιτιά” και διάνοιξη οδών σύνδεσης νέου σχεδίου πόλης στη θέση “Μύλοι” με παλαιό σχέδιο πόλης στη θέση “Κοκκαλιάρα”. Κατασκευή έργων διευθέτησης όμβριων υδάτων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, η οδός Αθανασίου Καρπενησιώτη από την οδό Ευτέρπης έως και Νομαρχιακό ταμείο (Μηχανήματα Περιφέρειας) στην περιοχή «Παλιάμπελα» να γίνει πεζοδρόμηση από το αριστερό μέρος γιατί όταν βρέχει βγαίνουν τα μπάζα από τα παλιάμπελα. Επίσης πρότειναν: Καθαρισμός δρόμων πόλης – ανάδειξη μονοπατιών – καθαρισμός αγροτικών και δασικών δρόμων για αναβάθμιση του Περιπατητικού Τουρισμού, συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών, οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση για την αναβάθμιση του Αθλητικού Τουρισμού. Δοκιμαστική εγκατάσταση και λειτουργία πλωτής ράμπας πρόσβασης φουσκωτών και λοιπών μικρών σκαφών μικρού κόστους στη Λίμνη Κρεμαστών της Δ.Ε. Καρπενησίου για την αναβάθμιση του Εναλλακτικού Τουρισμού Περιπέτειας. Η καθαριότητα και η αποκομιδή των απορριμμάτων να επανέλθει στον Δήμο με αυξημένη μοριοδότηση για πρόσληψη του απασχολούμενου σημερινού προσωπικού καθόσον το υπάρχον καθεστώς αποτελεί τεράστια οικονομική αιμορραγία των τακτικών εσόδων.