Στην οριστική συγχώνευση των ΚΕΠ Καρπενησίου προχώρησε ο Δήμος, ύστερα από τις αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και μετά από σχετική αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα το οποίο είχε γίνει γνωστό από πέρυσι, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά και της Αντιπολίτευσης. Πλέον από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 το Κ.Ε.Π. επί της οδού Ύδρας 6 (περιοχή Ξηριάς) θα είναι κλειστό οριστικά λόγω της συγχώνευσής του με το κεντρικό Κ.Ε.Π. επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 1.

Όπως είχαν αναφέρει και πέρυσι οι αρμόδιοι το νέο ΚΕΠ θα προσφέρει σαφώς ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ενώ κύριος λόγος μετακίνησης είναι η άνιση κατανομή των εργασιών, καθώς το ΚΕΠ στον Ξηριά βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της πόλης. Όπως έχει παρατηρηθεί, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου λειτουργεί ΚΕΠ. Να θυμίσουμε ότι ένας ακόμη λόγος μεταφοράς του ΚΕΠ στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το Δήμο, είναι όχι μόνο η διευκόλυνση των πολιτών, αλλά και η διευκόλυνση και προφύλαξη των εργαζομένων των ΚΕΠ, κυρίως κατά τις απογευματινές τους βάρδιες. Οι αρμόδιοι του Δήμου ανέφεραν για το θέμα: «Παρακαλούμε για την κατανόησή σας μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας μετακίνησης και εγκατάστασης των υπαλλήλων στο κεντρικό Κ.Ε.Π.».

Το νέο ΚΕΠ

Στο νέο ΚΕΠ που θα βρίσκεται στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου θα υπηρετούν, με τα σημερινά δεδομένα, πέντε (5) συνολικά υπάλληλοι. Με την συγχώνευση θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά κύριο λόγο το ΚΕΠ του Παλαιού Δημαρχείου, σε θέματα όγκου εργασίας, ειδικά μεσούσης της κρίσης εξαιτίας του Covid-19. Ως εκ τούτου δε θα δημιουργούνται ζητήματα έλλειψης προσωπικού, ούτε δυσλειτουργίας του ΚΕΠ, εξαιτίας της απουσίας υπαλλήλων λόγω προγραμματισμένων ή έκτακτων αδειών.