Στη χειμωνιάτικη Ευρυτανία βρέθηκε, το τετραήμερο που μας πέρασε, ο διάσημος μάγειρας της ελληνικής τηλεόρασης, Άκης Πετρετζίκης.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ο δημοφιλής chef επισκέφθηκε την Ευρυτανία στα πλαίσια γυρισμάτων για τη νέα του ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Akis’ Food Tour» που θα προβάλλεται από το κανάλι του Alpha. 

Στο επεισόδιο που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ευρυτανία και πρόκειται να προβληθεί το προσεχές διάστημα, αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι ομορφιές του τόπου μας, αλλά και οι γαστρονομικοί ‘θησαυροί’ του. Το καταπράσινο τοπίο της Παλιάς Βίνιανης, τα κρυστάλλινα νερά του Μέγδοβα, τα γραφικά σοκάκια του Μεγάλου χωριού με τα αρχοντικά του σπίτια, είναι κάποιοι από τους σταθμούς που έκανε ο Άκης Πετρετζίκης σε Καρπενήσι και Άγραφα, γνωρίζοντας τους ανθρώπους και τις παραδοσιακές γεύσεις της ευρυτανικής γης, αλλά και μαγειρεύοντας ο ίδιος παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές. Γυρίσματα επίσης έγιναν στον λόφο του Αγίου Δημητρίου στο Καρπενήσι, στον Προυσό και στην περιοχή της Μαύρης Σπηλιάς, σε κρεοπωλείο στους Γοργιανάδες, ενώ την καρδία του γνωστού σεφ έκλεψαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας. Ο σεφ συναντήθηκε μαζί τους σε μια γραφική κουζίνα, αντάλλαξαν γνώσεις για τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχές και του παρέδωσαν ένα γνήσιο Ευρυτανικό μάθημα μαγειρικής, φτιάχνοντας μια παραδοσιακή πίτα με τσιγαρίδες.

Ο αγαπημένος chef της ελληνικής τηλεόρασης, συνοδευόταν από την πολυμελή παραγωγή του για το γύρισμα του επεισοδίου για την Ευρυτανία και μαζί με τους οποίους παρακολούθησε την πρεμιέρα της εκπομπής «Akis’ Food Tour», σε καφέ στο Μεγάλο Χωριό. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του δωδεκαμελούς συνεργείου του, άφησαν την Ευρυτανία με τις καλύτερες εντυπώσεις και γαστρονομικές εμπειρίες.

AkisFood Tour– η εκπομπή

Όπως αναφέρει το ίδιο το κανάλι σε ανακοίνωσή του, το «Akis’ Food Tour», «είναι το νέο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη και ξεκίνησε στον Alpha από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 20:00. Πρώτος σταθμός η Εύβοια. Στο πρώτο επεισόδιο της νέας του εκπομπής, ο  Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Εύβοια. Με οδηγό του τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής, ο αγαπημένος chef  βγαίνει για λίγο από τη γνώριμη κουζίνα του «Kitchen Lab», για να κυνηγήσει μαύρη τρούφα στα δάση της Σέτας, να δοκιμάσει παραδοσιακά πιάτα, εξαιρετικά ΠΟΠ προϊόντα αλλά και εξωτικά υλικά, που κανείς δεν θα περίμενε πως παράγονται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Στο μουσικό σήμα της εκπομπής ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το τραγούδι «Το ταξίδι», σε μουσική Γιάννη Σκούταρη και στίχους Παντελή Κυραμαργιού. Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά κόβουν την ανάσα! Το πιο γευστικό tour ξεκινά στον Alpha!».

Απολαμβάνοντας τις Ευρυτανικές γεύσεις με το συνεργείο του
Εξερευνώντας την Ευρυτανική φύση
Εξερευνώντας την Ευρυτανική φύση
Από τα γυρίσματα στον Μέγδοβα
Από τα γυρίσματα σε αρχοντικό στο Μεγάλο Χωριό