Πρόκειται για την ταινία γύρω από τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ, του Αυστραλού ακτιβιστή, που το 2010 η ιστοσελίδα του Wikileaks φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, με τα οποία δίνει άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών. Συνολικά περισσότερα από 251.000 διπλωματικά έγγραφα, 15.000 περίπου από τα οποία έφεραν την ένδειξη «εμπιστευτικό», ανέβηκαν στο διαδίκτυο, διασύροντας παγκόσμια την Αμερική για εγκλήματα πολέμου. Οι αντιδράσεις ραγδαίες με την άμεση αντίδραση των ΗΠΑ που χαρακτήρισε τη μαζική διαρροή ως «επίθεση κατά της διεθνούς κοινότητας», με τελική της συνέπεια την μέχρι και σήμερα κράτηση του Ασάνζ σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, περιμένοντας την αγγλική δικαιοσύνη να αποφανθεί αν θα τον εκδώσει στις Η.Π.Α. για να δικαστεί.
Αυτή η καθόλου τυχαία προσωπικότητα, που μάλιστα πρόσφατα παντρεύτηκε μέσα στη φυλακή με τη δικηγόρο του με την οποία έχει ήδη αποκτήσει δυο παιδιά, πριν τη φυλάκισή του είχε λάβει μια σειρά από διακρίσεις από την παγκόσμια κοινότητα. To 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ έχει βραβευθεί και από το βρετανικό περιοδικό Εconomist με το βραβείο Index on Censorship το 2008. Το 2010 σε ψηφοφορία του Βρετανικού περιοδικού NewStatesman ψηφίστηκε στο νούμερο 23 ανάμεσα στα «50 πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον Κόσμο το 2010».Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Σαμ Ανταμς, από την SamAdams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης. Επίσης ψηφίστηκε από το περιοδικό UtneReader (τεύχος Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου 2010) ως ένας από τους «25 Οραματιστές που Αλλάζουν τον Κόσμο σας», ενώ η γαλλική εφημερίδα LeMonde τον ανακήρυξε «άνδρα της χρονιάς» για το 2010. To 2011 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ειρήνης του Σίδνεϊ και το Δημοσιογραφικό βραβείο Μάρθα Γκέλχορν.
Πρόκειται άραγε για μια προσωπικότητα ‘προάγγελο’ των επαναστατών του μέλλοντος και των επαναστάσεων που έρχονται; Η εξαπάτηση και η διαφθορά της εξουσίας βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο επίκεντρο των συζητήσεων και αργά ή γρήγορα, αν δεν δοθεί διέξοδο στην παγκόσμια κρίση, οι ισχυροί και προνομιούχοι του πλανήτη θα βρεθούν στο στόχαστρο. Μια επανάσταση που μπορεί να γίνει με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια και κινδύνους, αλλά εύκολα μπορεί να φέρει του ισχυρούς του κόσμου αντιμέτωπους με το ερώτημα ‘Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία;’. Στη δεκαετία που διανύουμε πιθανά τα όρια των κοινωνιών παγκόσμια να σπάσουν και αναπόφευκτη είναι η ‘γέννηση’ ανθρώπων που είναι έτοιμοι ‘να πουλήσουν τον κόσμο’ που ζούμε σήμερα, προκειμένου να φέρουν την κάθαρση.