Ο Ασημένιος Παραολυμπιονίκης Προδρόμου Αθανάσιος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

903

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ΑμΕΑ με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ό,τι αφορά θέματα ατόμων με αναπηρία, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου φιλοξένησε μια αληθινή πηγή έμπνευσης, δύο αληθινούς ήρωες του αθλητισμού. Τον κ. Προδρόμου Αθανάσιο, Ασημένιο Παραολυμπιονίκη στο Τόκιο το 2021 και τον προπονητή του  κ. Μανταρτζίδη Ανέστη. Η εκδήλωση ξεκίνησε σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα με μια προβολή – αφιέρωμα στους δύο σημαντικούς καλεσμένους μας, όπου έγιναν αναφορές στην κοινή τους αθλητική πορεία.

Στη συνέχεια οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον αθλητή και τον προπονητή του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, για το διατροφικό και προπονητικό του πρόγραμμα, για τα συναισθήματα ενός Έλληνα παραολυμπιονίκη όταν εκπροσωπεί την χώρα του και για την σχέση μεταξύ προπονητή και αθλητή. Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι Εκπαιδευτικοί έπειτα από την παρουσίαση του αθλητή συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον κ. Θανάση Προδρόμου και τον κ. Ανέστη Μαντρατζίδη για την προσπάθεια και τις επιτυχίες τους.

Έπειτα από την όμορφη συγκινητική τελετή που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων προς τιμή των καλεσμένων οι μαθητές μαζί με τον Αθλητή και τον Προπονητή μετέβησαν στο γήπεδο του 1ου Γυμνασίου όπου εκεί ο παραολυμπιονίκης έδειξε τον τρόπο προπόνησής του και την τεχνική του άλματος εις μήκος. Ο αθλητής με τα άλματά του ενθουσίασε όλους τους παραβρισκόμενους. Ο Προπονητής μιλώντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το άθλημα του άλματος εις μήκος. Στη συνέχεια ο Παραολυμπιονίκης με τον προπονητή του συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Τασιό Αριστείδη  και τον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο σε θέματα αθλητισμού κ. Σβερώνη Ιωάννη με τους οποίους είχαν εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε θέμα αθλητισμού.

Την δωρεάν φιλοξενία των δύο αθλητών πρόσφερε το City Hotel Apollonion.