Σε τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Καρπενησίου με ΚΕΔΕ και ΠΕΔ

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης συμμετείχε στην Τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με τους Προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Ο κ. Σουλιώτης έθεσε στο τραπέζι προβλήματα των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών εξαιτίας του κορωνοϊού, τα οποία τέθηκαν ως διεκδικήσεις της Κεντρικής Ένωσης.

– Έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των Δήμων για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω του τεράστιου αυτού προβλήματος.

– Επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του « ελλείμματος » από την μη είσπραξη των ανταποδοτικών τελών από Δήμους και ΔΕΥΑ.

– Επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης στους Δήμους προσωπικού μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

– «Πάγωμα» των δόσεων των δανειακών υποχρεώσεων των Δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

– Έγκριση προσλήψεων, κατ΄εξαίρεση, από τους Δήμους, στελεχών του τομέα της Πληροφορικής.

– Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών σε όλους τους Δήμους .

– «Πάγωμα» όλων των ρυθμίσεων εξόφλησης οφειλών έως 120 δόσεις .

– Δυνατότητα χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ για την κάλυψη τακτικών εξόδων από τώρα και όχι τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους όπως ίσχυε και

– Διανομή υλικού προστασίας (γάντια και μάσκες) σε όλους τους Δήμους σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

Ο Δήμος Καρπενησίου στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Σε δύο άξονες κινείται η δημοτική αρχή του Καρπενησίου, αναφορικά με τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Στον πρώτο άξονα περιλαμβάνονται τα εξής:

  • ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ :Εξυπηρετούνται καθημερινά 280 περίπου ωφελούμενοι.

Το πρόγραμμα ενισχύθηκε με ένα επιπλέον όχημα, οδηγό και ομάδα στήριξης (κοινωνική λειτουργό, οικογενειακή βοηθό). Στο πλαίσιο αυτό γίνονται επισκέψεις κατ’ οίκον σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι επιπλέον επισκέψεις πραγματοποιούνται κατόπιν αιτήματος στην γραμμή του δημότη 15455.

  • ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ 15455: Καθημερινή  επικοινωνία στο τηλεφωνικό κέντρο της γραμμής του δημότη (8:00-14:00),  καταγραφή στοιχείων  και ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, διεκπεραίωση συναλλαγών με το δημόσιο) από την ομάδα συντονισμού κοινωνικής αλληλεγγύης (υπάλληλοι άλλων δομών που βρίσκονται σε αναστολή) και προώθηση στην υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής προς διεκπεραίωση
  • ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ: διανέμονται καθημερινά κατ’ οίκον 70 γεύματα σε δικαιούχους μέσω του προγράμματος Β.Σ.Σ.
  • ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19

η γραμμή στήριξης υποστηρίζεται από την ψυχολόγο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Μαρία Κλέσιορα τηλ :2237024796

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ: ωφελούμενοι 460 άτομα (επίδομα στήριξης-τρόφιμα). Οι δικαιούχοι των τροφίμων του προγράμματος θα παραλαμβάνουν τα αγαθά τους κατ’οίκον από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: ωφελούμενοι ανέρχονται σε 130 νοικοκυριά. Η διανομή των προϊόντων γίνεται πλέον κατ οίκον

Στο δεύτερο άξονα, περιλαμβάνονται οι ενέργειες και τα μέτρα για την προστασία των πολιτών ακολούθως:

  • Αναστολή λειτουργίας αθλητικών χώρων (αθλητικό κέντρο, γήπεδα, γυμναστήρια), πάρκα, παιδικές χαρές.
  • Αναστολή λειτουργίας στεγασμένης δημοτικής αγοράς
  • Απολυμάνσεις δημοτικών κτιρίων όλων των δημοτικών ενοτήτων, πλατειών , κοινόχρηστων χώρων, δρόμων, κάδων απορριμμάτων  και δημοτικών οχημάτων.
  • Οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων  με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου μας.
  • Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας των εργαζομένων του Δήμου (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ολόσωμες στολές μιας χρήσης) – τοποθέτηση προστατευτικών μεταξύ των εργαζομένων και του κοινού στους χώρους συναλλαγής.