Όνομα: Μαρία Μπάρκα

Ιδιότητα: Project Coordinator στην εταιρεία Mad TV, Κάθε Σαββατοκύριακο 06:00-08:00 “Κορίτσι για σπίτι ” στην εταιρεία Overfm 104.9

Τόπος διαμονής: Πειραιάς

Τόπος καταγωγής: Καρπενήσι

Η εισαγωγή στην περίπτωση της Μαρίας Μπάρκα μάλλον θα ήταν εντελώς περιττή, μιας και το πληθωρικό της ταπεραμέντο είναι καθηλωτικό. Εμείς ως συμπατριώτες της απλά χαιρόμαστε με την πρόοδο και την εξέλιξή της…

ΕΠ. Μαρία που σε βρίσκουμε σήμερα μουσικά και ραδιοφωνικά;

ΜΜ. Αρχικά σαν ραδιοφωνική παραγωγός η εκπομπή μου ‘Κορίτσι για σπίτι’ μεταδίδεται σε 35 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και Αυστραλία. Είναι ένα project  με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησα και με αυτό συνεχίζω. Φέτος είμαι στην Αθήνα και  στον Overfm στους 104,9 fm, που είναι αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Εκτός από αυτό βρίσκομαι και στο MAD TV και έχω αναλάβει το MAD VIRAL, το MAD WORD και το MAD GREEK, ουσιαστικά όλα τα κανάλια του, ως συντονίστρια στο πρόγραμμα του στην τηλεόραση. Εκτός από το ραδιόφωνο ετοιμάζω και κάποια πράγματα στην τηλεόραση που δεν είναι αυτή τη στιγμή ανακοινώσιμα.

ΕΠ. Πως ξεκίνησε η ‘ραδιοφωνική περιπέτειά’ σου;

ΜΜ. Ξεκίνησε από το Καρπενήσι, σχεδόν για πλάκα, όταν ρώτησα τη Διευθύντρια του Ράδιο Καρπενήσι 97,5 fm, την Έλενα Κανέλλου, που είναι πάντα πολύ δραστήρια και δημιουργική, αν θα μπορούσα να έχω μια δίωρη καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή. Μου έδωσε αμέσως την ευκαιρία και η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα λεπτά της πρώτης εκπομπής έβαζα μόνο μουσική και δεν ήθελα να μιλήσω, με την Έλενα να με παροτρύνει να κάνω την αρχή. Δίσταζα αλλά όταν ξεκίνησα όλα μετά πήραν το δρόμο τους και μπήκα σε αυτόν τον φοβερό κόσμο του ραδιοφώνου που σου δίνει ελευθερία έκφρασης και νοιώθω εκεί να είμαι 100% ο εαυτός μου. Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα κάνω ραδιόφωνο, αλλά όταν συνέβη ήταν σαν να ενώθηκαν οι τελείες και απέκτησε νόημα η όλη εικόνα.

ΕΠ. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα πως θυμάσαι όλη αυτή τη διαδρομή;

ΜΜ. Ότι κατάφερα είναι αποτέλεσμα πάρα πολύ σκληρής δουλειάς και μιας συνεχόμενης ανηφορικής πορείας όπου έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά προβλήματα και εμπόδια και να εργαστώ με επιμονή πάνω στους στόχους μου. Ένας δρόμος γεμάτος όμορφες και λιγότερο όμορφες στιγμές, που δεν μου χαρίστηκε, αλλά πάλεψα πάρα πολύ για να καταφέρω να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είμαι πολύ περήφανη που δούλεψα πάρα πολύ και δεν μου χαρίστηκε τίποτα.

ΕΠ. Ποιο είναι το ‘Κορίτσι για σπίτι’ για σένα;

ΜΜ. Το κορίτσι για σπίτι είμαι εγώ, είσαι εσύ, είμαστε όλες μας, όλα τα κορίτσια, όλες οι γυναίκες που έχουμε την ελευθερία του λόγου, τις απόψεις μας, έχουμε τη δυναμική μας και πάνω από όλα έχουμε το θάρρος να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Είναι δηλαδή ένα καινούργιο κορίτσι μέσα στην καινούργια δομή που έχουν τα σπίτια και τα κορίτσια για σπίτια πιστεύω σήμερα ότι μπορούν να καταφέρουν τα όνειρά τους.

ΕΠ. Πως βρίσκει κανείς τη δύναμη αυτή να βγει στο ‘φως’ και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα;

ΜΜ. Ίσως κάποιες φορές να πρέπει κανείς να φτάσει στο σκοτάδι για να μπορέσει να εκτιμήσει πράγματα και να πάει προς το φως. Σημασία έχει να μην σταματάει να προχωρά στη ζωή του ότι κι αν του συμβεί, όσες αναποδιές κι αν βρει, όσο κι αν κάποιος να του πει όχι. Μπορεί ένα εκατομμύριο κόσμος να μας λέει όχι, αλλά είναι η πίστη που έχουμε στον εαυτό μας και στη δύναμή μας, που μπορούν να κάνουν και το πιο τρελό όνειρό μας πραγματικότητα. Είτε είναι πέντε άτομα αυτά που σε πιστεύουν, είτε είναι 5.000, σου δίνουν το έναυσμα να πεις ότι εγώ θέλω αυτά τα πέντε άτομα που με ακολουθούν να τα κάνω περήφανα.

ΕΠ. Έχεις δυο πάρα πολύ δραστήριους και δυναμικούς γονείς, με πολύ ξεχωριστές προσωπικότητες. Η εξέλιξή σου τι θεωρείς ότι κουβαλάει απ΄ τα ‘γονίδιά τους’ αυτά;

Μ.Μ. Το λέω όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, αλλά στους γονείς μου χρωστάω τα πάντα και δεν θα κατάφερνα τίποτα χωρίς αυτούς. Από την μητέρα μου Αναστασία πιστεύω ότι έχω πάρει το πείσμα και την αποφασιστικότητα της και από τον μπαμπά μου Θεόδωρο, φυσικά την αγάπη για τη μουσική και την ηρεμία που χρειάζεται ταυτόχρονα στη δουλειά, την ισορροπία για να χειριστείς διάφορες καταστάσεις.

ΕΠ. Ποια είναι η αποδοχή της εκπομπής σου από τους ομογενείς στην Αμερική και την Αυστραλία όπου και μεταδίδεται;

ΜΜ. Παίρνω πίσω πάρα πολύ αγάπη και αυτό είναι πολύ όμορφο και σπάνιο στις μέρες που ζούμε και ιδιαίτερα το γεγονός ότι με αισθάνονται οι ακροατές σαν δικό τους άνθρωπο. Από τη στιγμή λοιπόν που έχω πετύχει αυτό, το να με βλέπουν σαν δικό τους άνθρωπο και να έχουν την ανάγκη να μου πουν αυτά τα οποία αισθάνονται και να τα εμπιστευτούν, μόνο γεμάτη και κερδισμένη αισθάνομαι. Είναι το πιο όμορφο συναίσθημα και πραγματικά νομίζω δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάτι άλλο.

ΕΠ. Πως οραματίζεσαι το μέλλον σε σχέση με τα μουσικά πράγματα και την πορεία σου σ’ αυτά;

Μ.Μ. Από τη θέση μου προσπαθώ και πιστεύω ότι πρέπει να δίνονται συνέχεια ευκαιρίες στα πολύ νέα παιδιά, γιατί υπάρχουν πολλά που έχουν ταλέντο και έχουν πολλά να δώσουν. Το ζητούμενο πιστεύω δεν είναι τι πορεία θα κάνει κάποιος ατομικά στο χώρο, αλλά τι νέο θα παραδώσει για το μέλλον. Οραματίζομαι ότι θα καταφέρω να αφήσω κι γω το δικό μου στίγμα σ’ αυτή την εξέλιξη.