Όνομα: Κώστας Τασιός

Ιδιότητα: Ιδιοκτήτης Μεζεδοπωλείου ‘Αραξοβόλι’ στη Λαμία

Τόπος κατοικίας: Λαμία

Τόπος καταγωγής: Δομιανοί Ευρυτανίας

Γνωρίσαμε τον κ. Κώστα, δεν θα πούμε τυχαία, αλλά μάλλον συγκυριακά, αναζητώντας καλό φαγητό στη γειτονική Λαμία. Και ενώ ο ουρανίσκος είχε παραδοθεί στις μοναδικές γεύσεις και τα υπέροχα πιάτα στο Μεζεδοπωλείο ‘Αραξοβόλι’, τυχαία το μάτι πέφτει σε μια μεγάλη φωτογραφία, ψηλά, στον απέναντι τοίχο του μαγαζιού, που απεικόνιζε μικρούς μαθητές με φόντο ένα σχολείο που έγραφε ‘ΔΟΜΙΑΝΩΝ’. Τα πιρούνια κατέβηκαν και προσπαθώντας να καταλάβουμε που βρισκόμασταν, είδαμε παντού την Ευρυτανία. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν γίνει οι συστάσεις με το κ. Κώστα, βρέθηκαν οι συγγένειες και κυρίως η κοινή αγάπη για την Ευρυτανία και τους Δομιανούς. Αυτή την εβδομάδα είναι στη στήλη του Ευρυτάνα της εβδομάδας, όχι για την προκοπή του σαν επιχειρηματίας εδώ και δεκαετίες, όχι για την υποδειγματική περιποίηση και φιλοξενία του, ούτε για τα γευστικότατα πιάτα που δοκιμάσαμε στο μαγαζί του… Είναι ο Ευρυτάνας της εβδομάδας για την άσβεστη αφοσίωση που έχει στον τόπο καταγωγής του, την αγάπη στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε και την επιμονή του να το κουβαλάει καθημερινά μαζί του μέσα σε όλη του την πορεία…

ΕΠ. κ. Κώστα από που ξεκινάει η διαδρομή σας;

ΚΤ. Το 1981 ξεκίνησα σαν στο χώρο της εστίασης στις επιχειρήσεις ‘Διόνυσος’ του αείμνηστου πατριώτη μας από την Φραγκίστα Γιώργου Καβαλάρη. Στην συνέχει κατατάχτηκα στον στρατό και μετά από τα δυο χρόνια της θητείας μου, συνέχισα στις επιχειρήσεις της οικογένειας Σταθοκοστόπουλου, που τους θεωρώ με ευγνωμοσύνη τους μεγάλους δασκάλους μου σε αυτό τον χώρο. Έμαθα κοντά τους τα πάντα και δούλεψα συνολικά σχεδόν 18 χρόνια. Το 2000 γνωρίζω την εκλεκτή της καρδιάς μου Καζάνη Αγγελική και αποκτήσαμε δυο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη και το 2002 αφήνω την Αθήνα και ένα χρόνο μετά ανοίγω το πρώτο μαγαζί ‘Αραξοβόλι – Λιμεναρχείο Ευρυτανίας’. Το 2012 ήρθαμε εδώ στη Μεγ. Αλεξάνδρου με το μαγαζί να έχει ολοκληρωμένες παροχές.

ΕΠ. Τι θυμάστε από τα χρόνια στην Αθήνα;

ΚΤ. Ακόμα και σήμερα θυμάμαι με αγάπη την Πλάκα, γιατί εκεί ήταν τα μαγαζιά που δούλευα. Ήταν κάτι μοναδικό να δουλεύεις κάτω από την Ακρόπολη. Και φυσικά όλα όσα έμαθα εκεί για το επάγγελμά μου.

ΕΠ. Τι είναι το ‘Αραξοβόλι’

ΚΤ. Μια ωραία αυτή ταβέρνα – μεζεδοπωλείο, σε μια ήσυχη γειτονία της Λαμίας, που μπορεί όποιος επιθυμεί να γευτεί και να απολαύσει ζωντανούς αστακούς, μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και μεζέδων, μαγειρευτά φαγητά, ψητά της ώρας, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

ΕΠ. Τι σας έκανε να αντέξετε μέσα στο χρόνο και να καταξιωθείτε;

ΚΤ. Είμαστε σταθεροί τόσα χρόνια στην καλή παροχή υπηρεσιών, το χαμόγελο, η ποιότητα, η αγάπη προς τον κόσμο και στη δουλεία μας.

ΕΠ. Έχετε πελάτες Ευρυτάνες;

ΚΤ. Όλα αυτά τα χρόνια οι συμπατριώτες μου μας εμπιστεύονται και εμείς ανταποδίδουμε με ότι καλύτερο και απ΄την καρδία μας μπορούμε για τους φροντίσουμε πάντα. Είναι μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνη και αγάπης.

ΕΠ. Οι Δομιανοί είναι το δικό σας αραξοβόλι;

ΚΤ. Φυσικά, είναι ο τόπος που ηρεμώ, ξεχωρίζω στην καρδία μου και αγαπάω πολύ. Εκεί υπάρχει το πατρικό μου σπίτι, το οποία επισκέπτομαι συχνά. Εξάλλου έχω χόμπι το κυνήγι και το έχω σαν ευκαιρία να κάνω τις αποδράσεις μου.

ΕΠ. Υπάρχει μια ανάμνηση που να έχετε από τα παιδικά σας χρόνια στους Δομιανούς;

ΚΤ. Ξεχωρίζω πάντα και θυμάμαι όμορφά τις μέρες των Αποκριών στο χωριό, που ντυνόμασταν σαν παιδιά. Παρά τις δυσκολίες, ντυνόμασταν μασκαράδες και οι στιγμές ήταν αξέχαστες. Τότε εξάλλου το χωριό ήταν γεμάτο με παιδιά και γενικά έχω πολλές αναμνήσεις από εκείνα τα χρόνια μιας τελείωσα το Δημοτικό στους Δομιανούς. Μετά Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αγία Τριάδα και στο Καρπενήσι.