Στο τελευταίο φύλλο κάθε χρόνου, η στήλη αφιερώνεται στον Ευρυτάνα της χρονιάς. Φέτος αντί για ένα πρόσωπο, την θέση του θα πάρουν οι δεκάδες συμπολίτες μας και οι Ευρυτάνες από κάθε γωνιά του πλανήτη που φιλοξενήθηκαν στα κεντρικά ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού. Μιλήσαν άμεσα, με ειλικρίνεια και χωρίς δισταγμό, για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και στις δουλείες τους, μίλησαν για τις επιτυχίες, αλλά και τα προβλήματά τους, μίλησαν για τις ζωές τους, μίλησαν για την εμπειρία τους στην πανδημία, ακόμα και όταν νόσησαν. Για πρώτη φορά οι συμπολίτες μας και οι Ευρυτάνες έγιναν οι πρωταγωνιστές, πέρασαν σε ‘πρώτο πλάνο’ στην ειδησιογραφία του τόπου μας, έγιναν η φωνή του τόπου μας απ΄ κάθε σημείο του νομού και κάθε γωνιά του κόσμου και είναι για μας τα πρόσωπα της χρονιάς δικαιωματικά. Ας θυμηθούμε ενδεικτικά μερικούς απ’ αυτούς, μέσα από τα κεντρικά ρεπορτάζ της χρονιάς που πέρασε…

  • Δρ Αλέξανδρος Μπομποτσιάρης

Μια συγκλονιστική συνέντευξη του Καρπενησιώτη γιατρού στην αρχή της πανδημίας από την καρδιά του Covid19 στην Ιταλία, ενώ ο ίδιος νοσεί.

  • Οι Ευρυτάνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου εναντίον του Covid-19. Μοιράζονται τις εμπειρίες τους αλλά και τις ευχές τους για το Πάσχα, αποδεικνύοντας ότι τελικά, απέναντι σε αυτόν τον ιό, όπου κι αν βρισκόμαστε, είμαστε όλοι ένα.

Λόλα Καραβαγγέλας Κατή Ουάσιγκτον ΗΠΑ, Maryland, Νάσος Δ. Γεωργαλής, Δικηγόρος Β. Καρολίνα ΗΠΑ, Σαρλοτ, Πάνος Τσιουγκρής και Δήμητρα Ρούσση Νέα Υόρκη ΗΠΑ, Αστόρια, Μαγδαληνή Αρωνιάδα, Μηχανικός Διασφάλισης Ποιότητας New Port Ουαλία, Γεωργία Ευαγγελοπούλου, Νοσοκόμα Σουηδία, Στοκχόλμη, Βασιλική Ανδρεάκη, Αρχαιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας Ισπανία, Βαρκελώνη, Αλέξης, Πόπη, Γιάννης, Παναγιώτα και Σταυρούλα Γκούρλια Σύδνεϋ Αυστραλία, Ramsgate Beach.

  • Επαγγελματίες μελισσοκόμοι μιλούν για τον ‘θησαυρό’ της Ευρυτανίας και τις προοπτικές τους.  Γιάννης Σκαρπής – Μεγάλο Χωριό, Χρυσικός Θέμης – Μοναστηράκι Αγράφων, Ευαγγελία Καρανίκα – Καρπενήσι, Παναγιώτης Μπράζιας -Ραπτόπουλο.

Κτηνοτρόφοι του νομού μιλούν στον Ευρυτανικό Παλμό για τις απώλειες που μετρούν από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους. Γιώργος Β.Τριαντάφυλλος – Ιτέα Ραπτοπούλου, Γιώργος Αθανασίου – Βελαώρα, Νίκος Τσούτσουρας – Μεγάλο Χωριό, Γιώργος Τόλης-Αλεξάνδρα Βαγενά -Μοναστηράκι Αγράφων.

Οι πρώτοι των Πανελλαδικών από Καρπενήσι και Άγραφα στον Ευρυτανικό Παλμό. Σαϊνη Χριστίνα, Σιταρά Παρασκευή, Αλεξάνδρα Ντασιώτη, Λαμπριάννα Βίγλη, Λάμπρος Τσώλης, Μαρία Αζούκη

Διαδικτυακή εκπαίδευση χωρίς…διαδίκτυο. Κραυγή αγωνίας από τους μαθητές, γονείς και καθηγητές στα Άγραφα. Κατερίνα Καραγιάννη – Μαθήτρια Γ’ Λυκείου Γρανίτσας, Κώστας Πασσιάς – Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Ραπτοπούλου, Χρήστος Κολοκοτρώνης – Μαθητής Γ’ Λυκείου Ραπτοπούλου, Ματούλα Μάγγα- Μητέρα μαθητή Γ’ Λυκείου.

Όταν ο covid δεν είναι αριθμοί αλλά πρόσωπα… Οι Ευρυτάνες που έκαναν αίσθηση με την εμπειρία τους και την νίκη τους στον ιό. Ελένη Τόλη, Γιάννης Μπουμπουρής, Δημήτρης Κατσακιώρης.