Δωρεάν προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα παιδιά της κοινότητας

Δράση προληπτικής ιατρικής – οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για τα παιδιά – μαθητές της Κοινότητας Φουρνάς διοργανώνει ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 με ώρες λειτουργίας από 8:30 έως 14:00.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν πάνω από 146.938 παιδιά, σε όλη την Ελλάδα.

Ο Οργανισμός διαθέτει κινητή ιατρική μονάδα και οι  ειδικότητες που θα στελεχώσουν τη δράση είναι νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού καθώς και εθελοντές παιδίατροι και οδοντίατροι οι οποίοι θα εξετάσουν όλους τους μαθητές του Αλκιβιάδειου Γυμνασίου- Λυκειακών τάξεων Φουρνάς, τους μαθητές του Δημοτικού Φουρνάς και Πλατάνου Μεσοχωρίου καθώς και του Νηπιαγωγείου Φουρνάς.

Τα παιδιά που θα εξεταστούν θα συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και θα φέρουν υπογεγραμμένο έντυπο συγκατάθεσης. Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου προκειμένου οι γονείς και οι κηδεμόνες να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας, Σοφία Ζαλοκώστα, δήλωσε: «Στόχος μας η προάσπιση της υγείας των μαθητών με κάθε δυνατό τρόπο».