Ποιες θέσεις προβλέπονται στο Δήμο Καρπενησίου

Συμπληρωματική απόφαση κατέθεσε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπενησίου σχετικά με τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού Δήμου Καρπενησίου 2023-2026.

Να τονίσουμε ότι με προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου αποφασίστηκε για την τετραετία 2022-2025, ότι οι ανάγκες σε προσωπικό για τον Δήμο Καρπενησίου, είτε μέσω μετατάξεων, είτε μέσω προσλήψεων διαμορφώνονται ως εξής:

Μέσω μετάταξης: Α) Για το έτος 2022: Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών για την κάλυψη των αναγκών του Αυτοτελούς Τμήματος Πολεοδομίας και Χωροταξίας, λόγω έλλειψης προσωπικού εξαιτίας της κινητικότητας και εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων ως Τμήμα με αρμοδιότητες σε όλη την έκταση του Νομού Ευρυτανίας. Β) Για το έτος 2023: Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ17 Διοικητικού Λογιστικού για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών- Οικονομικό Τμήμα για την ενίσχυση του οικονομικού τμήματος, εξαιτίας του αυξημένου όγκου εργασιών. Γ) Για το έτος 2024: Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ Μηχανικών (Πολιτικών) για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του Τμήματος Διαχείρισης σε προσωπικό λόγω αυξημένων αρμοδιοτήτων.

Μέσω πρόσληψης: Α) Για το έτος 2024: i. Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ1 Οικονομικού για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών- Οικονομικό Τμήμα, για την κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κινητικότητας, ii. Ένας (1)υπάλληλος ΤΕ Μηχανικών (Τοπογράφων) για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Υποδομών και Δικτύων, για την κάλυψη πάγιας ανάγκης καθώς δεν υπάρχει Τοπογράφος Μηχανικός στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, iii. Ένας (1) υπάλληλος ΔΕ Υδραυλικών για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Υποδομών και Δικτύων, καθώς και με σκοπό τη μείωση των εξόδων από τις συμβάσεις εξωτερικών συνεργατών και την ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού, iv. Ένας (1) υπάλληλος ΤΕ Μηχανικών(Μηχανολόγων) για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών-Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού και της επιπλέον ενίσχυσής του.

Ο προγραμματισμός για το 2026

Με την νεότερη εγκύκλιό του, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επικαιροποιήσουν τα σχέδια τους για την τετραετία 2023-2026 και για κάθε επιπλέον έτος μετά την τετραετία. Εν προκειμένω, η επικαιροποίηση για την τετραετία 2023-2026, αφορά στα έτη 2023 και 2026, ενώ τα έτη 2024 και 2025 παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με την Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα για το έτος 2023 προστίθεται: Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών για το Αυτοτελές Τμήμα Πολεοδομίας και Χωροταξίας, εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος κατά τον μήνα Απρίλιο του έτους 2022 και για το έτος 2026: Ένας (1) υπάλληλος ΔΕ Διοικητικού, εξαιτίας της αυτοδίκαιης συνταξιοδότησης υπαλλήλου το έτος 2026. Και οι δύο ανωτέρω προσθήκες των υπαλλήλων θα γίνουν μέσω νέας πρόσληψης και η αίτηση για την κάθε μία πρόσληψη θα γίνει στο έτος αναφοράς τους, ήτοι 2023 και2026.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τις θέσεις: Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών έτους 2022, και Ένας (1) υπάλληλος ΠΕ1 Οικονομικού για το έτος 2024,καθώς και μία (1) κενή θέση ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, έχουν εγκριθεί ως νέες προσλήψεις, στον προγραμματισμό προσλήψεων έτους 2022 και αναμένεται η αντίστοιχη Προκήρυξη των θέσεων από το ΑΣΕΠ.