Ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο είχαν την ευκαιρία να περάσουν τα μέλη του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα”, που βρέθηκαν για λίγο πίσω στα πάτρια εδάφη, στο Καρπενήσι και στα μοναδικά μνημεία της περιοχής.

Ο Σύλλογος παρά τις δυσκολίες της εποχής, ξεπέρασε τα εμπόδια και αποφάσισε να ταξιδέψει στο Καρπενήσι, να συναντήσει συντοπίτες και ξαναθυμηθεί τις μοναδικές ομορφιές του. Τα μέλη και το προεδρείου του Συλλόγου υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ Γεώργιος, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με την Βοιωτία. Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου επισκέφτηκαν το ΚΙΠΕ, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους υπεύθυνους του μουσείου κα. Ζιώγα και κ. Αθανασιά και τους ξενάγησαν στις εποχές της Ευρυτανικής ιστορίας και πολιτισμού.

Επισκέφτηκαν επίσης το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες και εντυπωσιάστηκαν από το μοναδικό φωτογραφικού υλικού που βρίσκεται στο μουσείο. Ακολούθησε η  επίσκεψη τους στην Ιερά Μονή Προυσού, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν και στιγμές χαλάρωσης στην υπέροχη φύση και να συνδυάσουν και  δραστηριότητες.