Με ανάρτησή τους στην επίσημη σελίδα τους στο facebook, ο Σύλλογος Καστανιωτών Ευρυτανίας στέλνει τη δική του απάντηση στο Βουλευτή Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο για τις τηλεπικοινωνίες και τη σύνδεση ίντερνετ. Γράφουν χαρακτηριστικά: 

«Αγαπητέ κ. Βουλευτά,

Συμφωνούμε απολύτως με το πνεύμα της ερώτησής σας, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να υποχρεώνεις κανέναν να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, σε περιοχές μάλιστα…που η κινητή τηλεφωνία δεν λειτουργεί επαρκώς.

Με την ευκαιρία αυτού του ερωτήματός σας, σας θέτουμε υπ’ όψιν σας και το εξής συναφές με την τηλεφωνία θέμα.

Πριν από ένα έτος στο χωριό μας, την Καστανιά Ευρυτανίας, ξαφνικά ξεφύτρωσε μια κεραία. Δυστυχώς ως Σύλλογος Καστανιωτών δεν ενημερωθήκαμε και πιστεύουμε πως και προς την Τοπική Κοινότητα, η ενημέρωση δεν ήταν επαρκής.

Αφού κληθήκαμε λοιπόν να ξεπεράσουμε – και το κάναμε για λόγους που θα εξηγήσουμε πιο κάτω – το γεγονός ότι η κεραία αυτή απέχει μόλις 10 μέτρα από το κοντινό, Ιστορικό ξωκκλήσι του Προφήτου Ηλία, αφού κληθήκαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός της οπτικής ρύπανσης, αφού κληθήκαμε να ξεπεράσουμε το γεγονός, του “φυτρώματος”, μιας κεραίας, σε περιοχή Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (στο παρελθόν έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας) και στο τέλος – τέλος, όλα τα ανωτέρω έγιναν πράξη, για έναν και μόνο λόγο:

Ο λόγος είναι ότι και το χωριό μας, όπως και τα υπόλοιπα, δικαιούνται ένα μικρό μερίδιο, στην χρήση των νέων τεχνολογιών.

Αποφασίσαμε λοιπόν ότι ας παραβλέψουμε (αν και δεν πρέπει), όλα τα αρνητικά, προκειμένου ν’ απολαμβάνουμε σωστές υπηρεσίες επικοινωνίας, χωρίς συνακροάσεις και σε κάθε περίπτωση, ως Έλληνες Πολίτες φορολογούμενοι, να έχουμε επιτέλους σωστή πρόσβαση στο Ίντερνετ.

Δυστυχώς κ. Βουλευτά,

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ακόμη παρά τις όποιες υποσχέσεις (και έγγραφες), αναμένουμε πότε θα “ελεήσει”, κάποιος αρμόδιος να τοποθετήσει τ’ απαραίτητα μηχανήματα, στο ικρίωμα το οποίο στήθηκε εκεί και που πιο πάνω αναφέρουμε, χωρίς καν να γνωρίζουμε και το τονίζουμε, εκ νέου.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΊΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ; (κατά το κοινώς λεγόμενο: κάποιος μας δουλεύει;).

Με εκτίμηση

το Δ.Σ. Συλλόγου

Καστανιωτών Ευρυτανίας»