Πολύς λόγος είχε γίνει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Θεατρικού Εργαστηρίου υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, ο οποίος διαθέτει επίσης Θεατρικό Εργαστήρι και μίλησε ανοιχτά για αθέμιτι ανταγωνισμό εκ μέρους του Δήμου. Με σκοπό να διαμαρτυρηθεί και να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του ο Σύλλογος είχε κοινοποιήσει μάλιστα επιστολή προς τον Δήμαρχο Καρπενησίου την οποία είχαμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενο φύλλο μας. Σε αυτή μάλιστα γινόταν αναφορά στην άρτια συνεργασία ετών του Πολιτιστικού Συλλόγου με το Δήμο Καρπενησίου, μέχρι που ο Δήμος αποφάσισε να λειτουργήσει ένα δωρεάν Θεατρικό Εργαστήρι στο χώρο του Δημαρχείου.Τη συμπαράστασή της προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου εκφράζει η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης «Αλλαγή Πορείας 2020» για το θέμα. Μάλιστα σε δήλωσή τους οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης είχαν δηλώσει ότι δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση ή διαφήμιση για το εν λόγω εργαστήρι και είχε ζητήσει την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου τμήματος αναφέροντας τα εξής: «τι θα γίνει αν υπάρξει ατύχημα σε κάποιο παιδάκι; Είναι ο δήμαρχος κατοχυρωμένος σε αυτή την περίπτωση ή θα τρέχετε στα δικαστήρια; Ένας δημόσιος χώρος μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν σε συγκεκριμένους φορείς του δημοσίου αλλά με συγκεκριμένες διαδικασίες, πώς έγινε αυθαίρετα; Εάν οποιοσδήποτε άλλος ζητούσε το συγκεκριμένο χώρο θα του ζητούνταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εσείς τι ζητήσατε; Υπάρχει κάποιος λόγος που μεροληπτεί ο δήμος σε αυτή την περίπτωση; Δεν είχε η δημοτική αρχή ούτε καν την ευγένεια να το φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Σε άλλους δήμους τέτοιου τύπου θέματα περνούν από ΔΣ. Η δασκάλα είναι καλυμμένη για απογευματινές ώρες, έχει μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, έχει πτυχίο συναφές με το αντικείμενο; Τα παιδιά είναι καταγεγραμμένα; Βλέπουμε πολλά στις μέρες μας. Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχει η δημοτική αρχή πειστικές απαντήσεις.»

Όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και αφού διερευνήθηκε ο τρόπος δημιουργίας του συγκεκριμένου Θεατρικού Εργαστηρίου και το κατεπείγον του θέματος και την άμεση αναστολή του συγκεκριμένου Θεατρικού Εργαστηρίου το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Αντιπολίτευσης ανέφερε ότι κρίνεται άμεση η αναστολή λειτουργίας του εργαστηρίου για τους παρακάτω λόγους: «Τα γραφεία στο δημαρχείο είναι όλα ανοιχτά. Χρησιμοποιείται μία αίθουσα, από την οποία για να περάσουν οι συμμετέχοντες, παιδιά, γονείς, διδάσκαλοι, περνάνε μέσα από τα γραφεία του Δήμου, τα οποία είναι όλα ανοιχτά. Ένα ενδεχόμενο να χαθεί κάτι, να γίνει κάτι. Δεν φέρατε, όχι ότι ήταν υποχρεωτικό, ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να το συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί υπάρχουνε τρόποι να το κάνουμε. Δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία, όσον αφορά τη νομιμότητα, την παραχώρηση του χώρου και τη λειτουργία του εργαστηρίου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είναι ένας από τους μακροβιότερους συλλόγους της πόλης, που προάγει με αξιωτικό τρόπο τον πολιτισμό, δίνοντας ταυτόχρονα μία πρώτης τάξεως διέξοδο στα παιδιά μας, αλλά και στους ενηλίκους. Είναι παρών οπότε τον χρειαστήκαμε σαν Δήμος. Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις που είπαμε πριν, την επιστολή διαμαρτυρίας Πολιτιστικού Συλλόγου, το γεγονός ότι η διαδικασία είναι παντελώς παράνομη και αυθαίρετη και ενέχει άμεσους κινδύνους, εισηγούμαστε να ξεκινήσει μία συζήτηση, επειδή διαθέτουμε τον οργανισμό, την ΕΚΕΠΑΔΗΚ, να γίνουνε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτό εκ νέου, να το κάνουμε με σωστό τρόπο και όχι με τον τρόπο που έγινε τώρα».

Ακολούθησε ευρεία διαλογική συζήτηση, ως προς τον τρόπο λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου, όπου τοποθετήθηκαν: ο Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρπενησίου, η εθελόντρια του θεατρικού εργαστηρίου κα. Ευσταθιάδου Νεκταρία και εκπρόσωποι γονέων, παιδιών του θεατρικού εργαστηρίου, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Προτάθηκε η συνέχιση λειτουργίας του Θεατρικού Εργαστηρίου και η μεταστέγαση του σε χώρο που θα διευκολύνει καλύτερα τη λειτουργία του.