Τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: “Αντικατάσταση –Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης τμήματος πόλης Καρπενησίου” αναδόχου ΚΟΙΝ/ΞΙΑ ΦΛΩΡΑΚΗΣ Ε. & ΒΑΞΕΒΑΝΟΣ Θ. Α.Ε. – ΔΡΟΚΑΤ Ε.Ε. αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, με αίτησή του ο ανάδοχος αιτήθηκε τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου εξαιτίας των δυσκολιών λόγω covid 19, καθώς και ότι το έργο που εκτελείται εντός της πόλεως του Καρπενησίου υποκατασκευαζόταν τους μήνες από 20 Ιουνίου έως και τέλη Αυγούστου λόγω τουριστικής κίνησης. Επειδή πράγματι ο λόγος που αιτείται ο ανάδοχος την παράταση προθεσμίας είναι βάσιμος και αληθής, η επίβλεψη κρίνει ότι ο χρόνος περαίωσης εργασιών του έργου δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του έργου. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε υπέρ της χορήγησης παράτασης μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να τακτοποιηθεί οικονομικά η εργολαβία.

Να θυμίσουμε ότι το συμφωνητικό μεταξύ του αναδόχου και του Δημάρχου υπογράφηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2021 για συνολικό ποσό 506.829,24 € (με ΦΠΑ 24%) και με προθεσμία περαίωσης των εργασιών το χρονικό διάστημα των δώδεκα (12) μηνών δηλαδή μέχρι 21 Φεβρουαρίου 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».