Ο Σύλλογος Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», τη Δευτέρα 4  Ιανουαρίου 2021, έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Νίκο Σουλιώτη, τους Επικεφαλής παρατάξεων αντιπολίτευσης του Δ.Σ., τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο Επιτροπής της Τουριστικής Προβολής, με θέμα την Τουριστική προβολή του Δήμου Καρπενησίου και τη νέα του ιστοσελίδα. Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου.

Πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα ο σύνδεσμος https://visitkarpenissi.gr/ όπου μπορούμε να δούμε  τον οδηγό τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου.

Αρχικά θεωρούμε ότι είναι μια καλή προσπάθεια του Δήμου για την τουριστική προβολή του τόπου μας αλλά μετά μεγάλης λύπης διαπιστώσαμε  ότι είναι πολύ  φτωχή στο ενημερωτικό περιεχόμενο όλων των ενοτήτων..

Θέλει πολλή δουλειά, ακόμη και τα κείμενα να γράφονται από ντόπιους γιατί έχει μέσα αβλεψίες που ένας ντόπιος δεν θα έκανε.

Απαράδεκτο που δεν αναφέρονται τα υπόλοιπα κεφαλοχώρια του Δήμου. Είναι σαφέστατο ότι αυτός που έγραψε την ιστοσελίδα,1. δεν έχει την αίσθηση του τόπου και 2. έκανε πολύ επιδερμική  αναφορά στα αξιοθέατα της περιοχής.

Για την σωστή ενημέρωση της ιστοσελίδας καλό θα ήταν να ζητηθούν οι προτάσεις των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων για τα τουριστικά αξιοθέατα της κάθε κοινότητας και των πολιτιστικών ή άλλων δραστηριοτήτων που γίνονται στα χωριά του Δήμου. Κάθε έργο που δεν προέρχεται από μια ουσιώδη συνέργεια και ολιστική προσέγγιση, στον τομέα του πολιτιστικού “τοπίου” του τόπου μας, είναι απλά μια διεκπεραίωση. Ποιόν εκφράζει ένα παραγόμενο έργο; Τι αντανακλά; Εκεί βρίσκεται η απάντηση.

Ανέκαθεν στις μέχρι τώρα απόπειρες της τουριστικής προβολής του τόπου μας, υπερέχει η αναφορά και η προβολή των παραποτάμιων του Καρπενησιώτη χωριών και όχι σε όλα τα κεφαλοχώρια όπως το Κρίκελλο, τη Φουρνά, την Αγία Τριάδα, την Δομνίστα…

Ενδεικτικά επισημαίνουμε ότι στις δραστηριότητες του αθλητικού τουρισμού δεν αναφέρεται η επιτυχημένη διεξαγωγή του  Ευρυτάνειου Δρόμου, αγώνα δρόμου ενταγμένου στον ΣΕΓΑΣ και του Bike Odyssey που διεξάγονται στο Κρίκελλο, διοργανώσεις που κατά το μεγαλύτερο κόστος τους χρηματοδοτούνται από τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Στα ιστορικά γεγονότα δεν αναφέρεται η αιματηρή εισβολή των Γαλατών το 279 π.χ.με την ιστορική  μάχη στα ‘Κοκκάλια’ και η πρώτη μάχη της Αντίστασης στο Κρίκελλο στις 28 Οκτωβρίου 1942, ούτε η μάχη της Καλιακούδας 28- 29 Αυγούστου 1823.

Στην ενότητα των εκδηλώσεων δεν αναφέρεται η γιορτή μελιού που γίνεται στο Κρίκελλο τον μήνα Αύγουστο, εκδήλωση που εντάσσεται στις γιορτές του Δάσους.

 Δεν υπάρχει σημαντική αναφορά στην προχριστιανική εκκλησία του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί, ένα κόσμημα της περιοχής ούτε μια φωτογραφία από τον χώρο, για την ανάδειξη του οποίου δαπανήθηκε ποσό πλέον  του 1.700.000 €.

Για την διαδρομή προς το φαράγγι του Κρικελλοπόταμου το ‘Πανταβρέχη’ δεν γίνεται αναφορά της κύριας διαδρομής προσέγγισης του φαραγγιού από την πλευρά του Κρικέλλου, ένα έργο ουσίας για το οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας δαπάνησε τεράστια χρηματικά ποσά για την βελτίωσή του.

Για διαμονή σε χωριά του Δήμου αναφέρονται επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους ( βλέπε Άγιος Νικόλαος Chalet Maritina) ή δεν αναφέρονται όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως για παράδειγμα στο Κρίκελλο αναφέρονται μόνο τρείς από τις οκτώ λειτουργούσες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων τουριστικών καταλυμάτων και πολλές άλλες ελλείψεις.

Ας γίνει μια προσεκτικότερη ενημέρωση της σελίδας. Το έχει ανάγκη ο τόπος μας να προβληθεί σωστά.. Στο 2020 λέγεται συμμετοχικός σχεδιασμός με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που βλέπουμε. Αξίζουμε καλύτερα, πολύ καλύτερα, ιδίως όταν τα έχουμε και πληρωμένα.»