Παρεμβάσεις Οι 10 ημέρες που… συγκλόνισαν την Ελλάδα

2177

Γράφει ο: Δημήτρης Μαντέκας

Στις 9 Ιουλίου ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Πέρασε ένα 10ήμερο με σειρά συμβάντων, χαρακτηριστικών του νέου κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει.
Δύο μέρες μετά ενέσκηψαν καταστροφές και θάνατοι στη Χαλκιδική εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Για αυτό σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τις επίσημες εκδοχές, έφταιξε ο κακός μας ο καιρός ενώ για το Μάτι έφταιγε η Δούρου. Εκεί δεν υπήρχαν ακραία φαινόμενα απλά η Δούρου φύσαγε τη φωτιά για να καούν άνθρωποι παρά τις φοβερές προσπάθειες του Τσουβάλα τις οποίες αντάμειψε η νέα κυβέρνηση τοποθετώντας τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας.
Η νέα υφυπουργός Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου είχε δηλώσει ότι όσοι αντιστάθηκαν στην 7χρονη δικτατορία ήταν «ψυχικά νοσούντες». Της απάντησε με τον καλύτερο και καυστικό τρόπο ένας αντιστασιακός πρώην βουλευτής της ΝΔ, ξεκινώντας με την χαρακτηριστική φράση: «Δεν σας γνωρίζω και ούτε θέλω να σας γνωρίσω» Μετά από αυτό παρέλκει οποιαδήποτε απάντηση, παρότι υπήρξαν παρεμβάσεις από αντιστασιακές οργανώσεις.
Μεγάλη διεθνής επιτυχία της νέας κυβέρνησης η άμεση αναγνώριση του Χουάν Γκαιδό σαν νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας, τη στιγμή που ακόμη και υποστηρικτές του άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για χαμένη υπόθεση. Δεν φαίνεται να είχε κάποια αξία το γεγονός ότι πρόσφατα στον Γκαιδό απαγορεύτηκε να κατέχει για 15ετία δημόσια αξιώματα για αδήλωτα εισοδήματα, δηλ φοροδιαφυγή, άλλωστε αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό των απανταχού αρίστων.
Σεισμός 5,3 ρίχτερ στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις διαφόρων υπευθύνων παραγόντων «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα». Απλή απορία! Πότε πρόλαβαν και τον έφτιαξαν αφού λίγες μέρες πριν ήταν διαλυμένος εξ αιτίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετέχοντας ως ομιλητής στην 23η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, του Economist είπε: «Αν εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών, μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.» Στη διάρκεια όμως των κινητοποιήσεων συμμετείχε ενεργά και φωτογραφίζονταν επιδεικτικά με τους «μακεδονομάχους». Αυτό πώς μπορεί άραγε να χαρακτηριστεί; Το αφήνω στους αναγνώστες!!!
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη, όπου επιθεώρησε: το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της Μόρια και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στο Καρά Τεπέ, δήλωσε ότι φεύγει «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί». Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που τα στελέχη της ΝΔ έκαναν λόγο για «άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν», για «απελπιστική κατάσταση», ακόμα και για «χώρο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».
“Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος» δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός. Λίγες μέρες προ των εκλογών σχεδόν όλοι δήλωναν «τη Δευτέρα θα μπουν οι μπουλντόζες». Ίσως θα μπορούσε να τον βοηθήσει περισσότερο το μέλος του υπουργικού συμβουλίου Δ. Οικονόμου στέλεχος της αναδόχου.
Η κυβέρνηση μετά από πολλές παλινωδίες εξάγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ίσως να της διέφυγε ότι υπάρχει ψηφισμένος νόμος από το ΣΥΡΙΖΑ με εφαρμογή από τα φετινά εκκαθαριστικά για 30% στις χαμηλές και μεσαίες ιδιοκτησίες.
Όλα αυτά και πολλά άλλα που χρειαζόμαστε σελίδες να τα απαριθμήσουμε, δεν είναι αποκυήματα φαντασίας αρρωστημένων εγκεφάλων ή επινοήσεις «νεοκομμουνιστών» & «σταλινομαδούρων» αλλά η νέα πραγματικότητα.