Παρουσιάζεται στο Πολυτεχνείο το Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση της Παλιάς Βίνιανης

1327

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πολυτεχνείο στην αίθουσα τελετών «Λ. Καυτατζόγλου» (Ιστορικό συγκρότημα ΕΜΠ, κτίριο Αβέρωφ 1ος όροφος Πατησίων 42 – είσοδος από οδό Στουρνάρη) με θέμα «Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση της Παλιάς Βίνιανης».

Η Κοσμήτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου καθηγήτρια Ειρήνη Κλαμπατσέα και ο Δήμαρχος Αγράφων κύριος Αλέξης Καρδαμπίκης απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση για την παρουσίαση της έρευνας «Η Βίνιανη των Αγράφων. Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του οικισμού«. Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, και οι αναπληρωτές καθηγητές του ΕΜΠ Έλενα Κωνσταντινίδου, Ελευθερία Τσακανίκα και Νίκη Μιλτιάδου.

Στην εκδήλωση αυτή θα διατυπωθούν οι οριστικές προτάσεις και το πακέτο των προτεινόμενων έργων από σημαντικούς επιστήμονες που ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας αυτό το σπουδαίο έργο που αφορά όχι μόνο την Π.Βίνιανη αλλά όλο το Δήμο Αγράφων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσα από το επίσημο κανάλι της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ στο YouTube.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη άνοιξη, μια πολυμελής επιστημονική ομάδα καθηγητών – καθηγητριών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βρέθηκαν στην Παλαιά Βίνιανη όπου υλοποίησαν το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Αγράφων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για την αναβίωση του Ιστορικού Τόπου της Π. Βίνιανης. Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης καλεί όλους τους φίλους και συντοπίτες να βρεθούν στην εκδήλωση για να στηρίξουν το έργο που ξεκινά και έχει ως στόχο της ανάδειξη της ιστορικής αυτής περιοχής.