Είναι αποφασισμένες να είναι «παρούσες» στον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Γυναίκες του Αγρινίου κινητοποιούνται και διεκδικούν «να αλλάξουν τα πράγματα», επιδιώκουν «να μην ξεχαστεί καμία από τις δολοφονημένες γυναίκες» και «να σταματήσουν επιτέλους τα εγκλήματα κλειστού δωματίου».

Oργάνωσαν λοιπόν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου (όπως 13 και οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα φέτος), τη δεύτερη συμβολική δράση τους, συγκεκριμένα μια «σιωπηρή πορεία» που ξεκίνησε περί τις 7.30 μ.μ. από την πλάτεια Φλέμιγκ και ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο Βότση. Ντυμένες στα μαύρα, περπάτησαν «δίπλα – δίπλα στα θύματα και στις οικογένειές τους» με τη συμμετοχή στην ιδιαίτερη αυτή πορεία να είναι μεγάλη .

Ακολούθησε συμβολική εκδήλωση μνήμης κατά την οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες με μία από αυτές να διηγείται την ιστορία της πραγματικής Αλεξάνδρας που αναφέρεται στο τραγούδι «Τα νέα της Αλεξάνδρας». Μια ιστορία για την κακοποίηση μιας γυναίκας σε δεκαετίες που το θέμα αυτό αποτελούσε ταμπού για την κοινωνία.

Στο μουσικό σκέλος της εκδήλωσης συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Παπαθανασίου και ο Παύλος Μπερμπερίδης.

Οι «παρούσες» είναι βέβαιο πως θα συνεχίσουν την δράση τους για «καμία λιγότερη», για να μην ξεχαστεί καμία γυναίκα που «έφυγε» άδικα. Η συντονιστική τους επιτροπή αποτελείται από τις Πασιούλα Καρακώστα, Κατερίνα Κιτσάκη, Βανέσα Μιμμή και Κατερίνα Πελέκη.

(Πηγή: agrinionews.gr)