Έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.773.200,00 € εγκρίθηκαν για τον Νομό Ευρυτανίας μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργων και δράσεων που έχουν να κάνουν με την αγροτική οικονομία, με τον τουρισμό και τις υποδομές του, με την συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την πολιτική προστασία.  

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα εξής έργα και δράσεις:

  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ 2023, προϋπολογισμού 50.000,00 €. Η συγκεκριμένη δράση αφορά την συνέχιση των παρεμβάσεων, που εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούνται και έχουν παράξει αποτελέσματα, για την εξυγίανση, την διατήρηση και την ανάπτυξη του σημαντικού προϊόντος του καστάνου για την περιοχή
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, προϋπολογισμού 165.000,00 €. Το συγκεκριμένο έργο αφορά το σύνολο των τελικών μελετών (αρχιτεκτονική, Η/Μ και στατική) σε επίπεδο μελετών εφαρμογής για την αξιοποίηση του κτηρίου (γιαπί) της ΠΕ Ευρυτανίας. Η τελική λύση θα καθοριστεί μετά από δημόσια διαβούλευση. 
  • ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΚΛΑΥΣΙ Δ.Ε. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 37.000,00 €. Το έργο αφορά στην πλήρη μελέτη ποδηλατόδρομου από τα Κεφαλόβρυσο μέχρι το Κλαυσί.
  • ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, προϋπολογισμού 60.000,00 €. Η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά την δημιουργία και παραγωγή του απαραίτητου υλικού για την τουριστική προβολή της περιοχής.
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, προϋπολογισμού 37.000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για την βελτίωση της ασφάλειας του Εθνικού και του Επαρχιακού οδικού δικτύου.
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, προϋπολογισμού 100.000,00 €
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΥΧΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ, προϋπολογισμού 37.200,00 €
  • ΤΕΧΝΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, προϋπολογισμού 500.000,00 €
  • ΤΕΧΝΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ, προϋπολογισμού 250.000,00 €
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΣΧΑΡΩΝ & ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ 2023, προϋπολογισμού 30.000,00 €
  • ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΕΡΝΙΚΟ”, προϋπολογισμού 37.000,00 €.
  • Τα ανωτέρω έργα αφορούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου και στους δύο Δήμους της περιοχής.
  • ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023, προϋπολογισμού 100.000,00 €. Αφορά την χρηματοδότηση των πολιτιστικών μας δράσεων στο πλαίσιο και της λειτουργίας του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας 
  • ΔΡΑΣΕΙΣ – ΈΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ 2023, προϋπολογισμού 120.000,00 €. Η συγκεκριμένη δράση αφορά την συνέχιση της υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Λίμνης των Κρεμαστών (δρομολόγηση τουριστικών περιηγήσεων με σκάφη, υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων βάση του εγκεκριμένου ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ενέργειες προβολής κλπ)
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΦΟΥΡΝΑ, προϋπολογισμού 90.000,00 €. Το έργο αφορά στην χρηματοδότηση της μελέτης που έχει εκπονηθεί από το Δήμο Καρπενησίου για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την εγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου στον Φουρνά
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ), προϋπολογισμού 70.000,00 €. Η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά την συνεργασία που έχουμε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  τις αθλητικές ομοσπονδίες και τους δύο Δήμους για την ανάδειξη της περιοχής μας σε αθλητικό προορισμό 
  • ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΚΚ 2023, προϋπολογισμού 60.000,00 €. Το έργο αφορά στην ετήσια επένδυση για την συνεχή αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου
  • ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2023, προϋπολογισμού 30.000,00 €. Το έργο αφορά στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών μας στο κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας.   

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ανέφερε τα εξής: «Η δύσκολη συγκυρία των καιρών δεν σταματά την υλοποίηση έργων και δράσεων για την Ευρυτανία. Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε σημαντικά έργα που απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής, αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, αίροντας την απομόνωση της. Ξεχωριστές και στοχευμένες στο νέο αυτό τεχνικό πρόγραμμα είναι οι παρεμβάσεις που κάνουμε για τον εναλλακτικό τουρισμό και την περεταίρω ανάπτυξη και ανάδειξη και Χιονοδρομικού μας κέντρου και της λίμνης Κρεμαστών, οι δράσεις για τον πολιτισμό και τις αθλητικές δραστηριότητες, οι στοχευμένες παρεμβάσεις στον Αγροτικό τομέα και στην πολιτική προστασία, αλλά και η συνέχιση της προσπάθειας για την συντήρηση και ασφαλτόστρωση των οδικών δικτύων ώστε τα χωριά της Ευρυτανίας να αποκτήσουν αξιοπρεπή οδική σύνδεση».