Τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 2η Τακτική συνεδρίαση του Συμβούλιου της Κοινότητας Καρπενησίου του Δήμου Καρπενησίου.

Τα μέλη συζήτησαν για θέματα της Κοινότητας που αφορούν μεταξύ άλλων  την εκμίσθωση περιπτέρων, τη χωροθέτηση θέσης στάθμευσης και τη χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων για καταστήματα του Καρπενησίου.

Αναλυτικότερα τα μέλη πρότειναν για το περίπτερο επί της οδού Ζηνοπούλου 36 να γίνει εκμίσθωση με δημόσια κλήρωση με ετήσιο τέλος και διάρκεια που θα καθοριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο σε άτομα των παρακάτω κατηγοριών: α) άτομα με αναπηρία (Α.με.Α.), β) πολύτεκνους και γ) όσους μόνιμους αξιωματικούς, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικούς, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς και οπλίτες θητείας συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφινού και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου. Από την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης εξαιρούνται όσοι ενεπλάκησαν κατά τις παραπάνω περιόδους με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες δραστηριότητες σε βάρος της νόμιμης λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, και για τα υπόλοιπα τρία (3) η εκμίσθωση να γίνει με δημόσια φανερή πλειοδοτική δημοπρασία σύμφωνα με όρους της προκήρυξης οι οποίοι θα καθοριστούν από την Οικονομική Επιτροπή.

Επίσης πρότειναν την χωροθέτηση μιας θέσης στάσης επί της οδού Καβάφη 5με τοποθέτηση διευκρινιστικής πινακίδας «επιβίβαση-αποβίβαση πελατών ξενοδοχείου», ύστερα από αίτηση του κ. Ανδρέα Παπαροϊδάμη, την έκδοση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων έτους 2023 του καταστήματος με ιδιοκτήτρια εταιρεία την «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» μέχρι την 03.00 ώρα για χρήση μουσικής σε κλειστό χώρο και μέχρι την 02.00 ώρα για χρήση μουσικής σε ανοικτό χώρο κατά τη χειμερινή και θερινή περίοδο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση της αιτούμενης αδείας είναι η μη διατάραξη της ησυχίας των περιοίκων. Ακόμη πρότεινε την έκδοση άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων έτους 2023, για όλες τις ημέρες και μέχρι την ώρα 03:00 στον κλειστό χώρο και μέχρι την 02.00 ώρα στον ανοικτό – υπαίθριο χώρο κατά τη χειμερινή και θερινή περίοδο, με την προϋπόθεση ότι δε διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων, του καταστήματος με νόμιμο εκπρόσωπο τον κ. Καμαρέτσο Στέφανο και του καταστήματος με νόμιμο εκπρόσωπο τον Ιωάννη Πεσλή του Αργύρη και της Ευαγγελίας, καθώς και του καταστήματος (SALOON) με νόμιμο εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Κοντοπάνο.