Σαφέστατο μήνυμα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους μέσα στο καλοκαίρι, απηύθυναν από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Λάρισας.

Αιχμή του δόρατος της κινητοποίησης οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό την Άνοιξη, τις οποίες, οι εκπρόσωποι των αγροτών στις ομιλίες τους, χαρακτήρισαν ως ψίχουλα, ζητώντας παράλληλα να αλλάξει, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρ. Μαρούδας, υπογράμμισε ότι “ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αναγκάστηκαν να εμφανιστούν από την πίεση των κινητοποιήσεων για να μας πουν ότι τέλη Ιουλίου θα δώσουν προκαταβολή όταν σε όλο το ν. Λάρισας οι αγρότες δεν έχουν χρήματα για να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες στα χωράφια τους”.

Ο κ. Μαρούδας, πρόσθεσε επίσης ότι αποζημίωση για 100% ζημιά σε έναν πληγέντα από τον παγετό αγρότη, μεταφράζεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, σε αποζημίωση στο 60% της συνολικής ζημιάς για τον παγετόπληκτο αγρότη.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, πρόεδρος του Αγροτικου Συλλόγου Τυρνάβου, Στ. Τσικριτζής, προειδοποίησε από το βήμα του συλλαλητηρίου των αγροτών, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις και μπλόκα μέσα στο καλοκαίρι, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι ο μοναδικός δρόμος για να βρουν το δίκιο τους οι αγρότες.

Στο αγροτικό συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων από το Δαμάσι, την Αγιά και την Ελασσόνα.

Πηγή: ertnews.gr