Σε νέες προσλήψεις προχωρά ο Δήμος Καρπενησίου για τα έτη 2022 έως 2024, ήτοι για δύο (2) χρόνια, εγκρίνοντας συμπληρωματικά την επιπλέον πρόσληψη προσωπικού μέσω του ανωτέρω προγράμματος του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας 55 έως 67 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται μεταξύ άλλων, σε κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των Ο.Τ.Α. Α’ και Β ́, καθώς και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Σε σχέση με το ποσοστό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα750 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, η επιχορήγηση υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.

Ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, προτείνει την πρόσληψη τριών (3) ατόμων με τις εξής ειδικότητες: 1. Ένας (1) εργάτης ΥΕ Γενικών Καθηκόντων 2. Ένας (1) ΔΕ, και ελλείψει αυτού ΥΕ, Οδηγός Γ’. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει Π.Ε.Ι., και ενεργή κάρτα ηλεκτρονικού ταχογράφου. 3. Ένας (1) ΥΕ Φύλακας.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από Βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία βεβαιώνει ότι υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις για τις ανωτέρω προσλήψεις στους κωδικούς: «Τακτικές αποδοχές έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο προγράμματος μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67ετών» και «Εργοδοτικές εισφορές έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο προγράμματος μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67» και ανάλογα θα εγγραφούν και στον προϋπολογισμό των επόμενων ετών 2023 και 2024 με το συνολικό ποσό που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης.