Την έγκρισή της έδωσε η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγράφων σχετικά με την ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. Γρανίτσας Δ.Ε. Απεραντίων» συνολικού ποσού 78.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η επιτροπή του διαγωνισμού μετά την αποσφράγιση των φακέλων ζήτησε από τον οικονομικό φορέα Παπαθανασίου Κωνσταντίνο του Βασιλείου (μειοδότης) να δώσει εξηγήσεις για την τιμή ή το κόστος που προτείνει στην προσφορά του διότι θεωρήθηκε ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά και γιατί είχε απόκλιση μεγαλύτερη των δέκα (10) ποσοστιαίων μονάδων από τον μέσο όρο του συνόλου των εκπτώσεων των παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν.

Στη συνέχεια ο οικονομικός φορέας υπέβαλλε έγγραφη αιτιολόγηση της προσφοράς του εντός της προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ.

Η Επιτροπή θεωρώντας επαρκή την αιτιολόγηση του οικονομικού φορέα ανέδειξε ως προσωρινό ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση του κ. Παπαθανασίου με ποσοστό μέσης τεκμαρτής έκπτωσης τριάντα επτά και εξήντα πέντε εκατοστά (37,65%) επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης, διότι η υποβληθείσα προσφορά του κρίνεται ικανοποιητική και συμφέρουσα.