Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρπενησίου συζήτησε το θέμα της πρόσληψης προσωπικού με τετράμηνη απασχόληση ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης.

Μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, ο Δήμος Καρπενησίου, και εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή της επικράτειας του, κατά την περίοδο από 04/11/2022 έως και 06/11/2022, παρατηρήθηκαν βλάβες, ως απόρροια των καιρικών φαινομένων. Δεδομένων, αφενός του γεγονότος ότι ο Δήμος Καρπενησίου αναμένει την μόνιμη πρόσληψη δύο (2) χειριστών μηχανημάτων έργου με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 13Κ/2021, τα οποία αναμένονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αφετέρου της άμεσης αποκατάστασης των βλαβών, προτείνεται η πρόσληψη ενός (1) υπαλλήλου ειδικότητας ΔΕ χειριστή ΜΕ τύπου Φορτωτή Εκσκαφέα (JCB), για την δημοτική ενότητα Κτημενίων.

Με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Δήμου είναι αδύνατον να καλυφθούν οι υποχρεώσεις αυτές και καθώς οι ανάγκες αυτές είναι έκτακτες και πρόσκαιρες, θα πρέπει να καλυφθούν με πρόσληψη εποχικού προσωπικού ορισμένου χρόνου. Έχοντας, συνεπώς, υπόψη όλα τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα επί των 5 καταμετρούμενων ψήφων, να εγκρίνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ΔΕ χειριστή ΜΕ τύπου Φορτωτή- Εκσκαφέα (JCB), με σύμβαση διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, για την Δημοτική Ενότητα Κτημενίων.