Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το πρόγραμμα «ΠΥΞΙΔΑ», πραγματοποίησε στις πέντε πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας και την Θήβα, κατά την διάρκεια του Απριλίου, 36 δια ζώσης σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, 6 ημερίδες για 56 συνολικά επαγγέλματα δεκατεσσάρων επαγγελματικών ενοτήτων.

Βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά κοντά στους μαθητές και τους γονείς, καλύπτοντας κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό το κενό του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Με ομιλητές ακαδημαϊκούς, προερχόμενους κυρίως από τα  Πανεπιστημιακά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Επιχειρηματίες των αντίστοιχων ενοτήτων, επιλεγμένους με τα κατάλληλα προσόντα:

  • Καλύφθηκαν τα ερωτήματα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και εισαγωγής στις Πανεπιστημιακές σχολές, που οδηγούν στο επάγγελμα που μας ενδιαφέρει.
  • Έγινε σχετική περιγραφή της καθημερινότητας, με την παραγωγικότητα, την δημιουργικότητα και τις διαδρομές εξέλιξης.
  • Ενημερώθηκαν για το παρόν, το μέλλον και τις προοπτικές του κάθε επαγγέλματος, με βάση τον εκσυγχρονισμό,την τεχνολογία και το γενικότερο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης.
  • Δόθηκαν συμβουλές συνάφειας, της διάθεσης άσκησης ενός επαγγέλματος, της επιθυμίας, της αγάπης γι’ αυτό καθώς και του συνδυασμού του χαρακτήρα με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος.

Για την διευκόλυνση της επιλογής επαγγέλματος, η Περιφέρεια παρείχε Δωρεάν το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ επαγγελματικού προσανατολισμού, σε 1000 περίπου μαθητές που συμμετείχαν διά ζώσης και διαδικτυακά στα σεμινάρια.

Γνωστοποίησε το πρόγραμμα της «ΠΥΞΙΔΑΣ» σε ένα τεράστιο πλήθος μαθητών και γονέων και δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν είχαν τότε την ευκαιρία να συμμετέχουν, να μπορέσουν με την πρώτη ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν κι αυτοί μέσα από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο youtube.

Επίσης όποιος μαθητής/μαθήτρια επιθυμεί να κάνει το τεστ, μπορεί να επικοινωνήσει με το γραφείo του κ. Γαλάνη: (Τηλ. 2221353926)

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε για την Πυξίδα ότι: «Η «Πυξίδα» με τους τρείς άξονες ,των Σεμιναρίων ,των Ημερίδων και του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, εδώ και τρία χρόνια έχει αγκαλιάσει τους μαθητές, και με την τεχνογνωσία που φέρει στην δομή της, απαντάει στους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, συμβουλεύει και καλύπτει την αδυναμία της έλλειψης εμπειριών και παραστάσεων, που χρειάζονται οι μαθητές, για την επιλογή σχολών και επαγγελμάτων».